Home

Achtergrond 2 reacties

Faunabescherming ontmoedigt gang naar Texel

De Faunabescherming hoopt dat toeristen Texel mijden uit protest tegen het plan om daar de komende weken zesduizend ganzen te vangen en vergassen.

De ganzen mogen van de rechter worden gedood omdat ze te veel schade aan landbouwgronden toebrengen. Maar die schade staat in geen verhouding tot de inkomsten die het toerisme oplevert, denkt de Faunabescherming die op internet protesteert tegen het doden van de ganzen.

”Hoe groot zou de schade zijn als die toeristen het eiland zouden overslaan omdat de barbaarse vergassingspraktijk ze niet bevalt”, vraagt de groepering zich af. Potentiële Texelgangers wordt gevraagd of ze nog wel willen uitwaaien op het eiland.

”Laat Texel weten dat beschaafde mensen er beschaafde omgangsvormen op nahouden en dat er andere en veel effectievere manieren te bedenken zijn om mogelijke overlast van ganzen tegen te gaan dan de gaskamer open te zetten”, vindt de Faunabescherming.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Lijkt me een leuke atractie, ik ga naar texel op vakantie dit jaar

 • no-profile-image

  Plattelander

  Wat een "wijsheid" vanachter een burootje. Wel eens ganzen bezig gezien... van voren grasmaaien en vanachteren meteen de resten weer utischijtend? Geen gras, geen probleem, dan trekken ze de zoder er wel even uit.
  Texel is een inderdaad voor ongeveer de helft toeristisch maar onderschat de landbouw niet!
  Ik ben het helemaal met jullie eens Texel!

Of registreer je om te kunnen reageren.