Home

Achtergrond 205 x bekeken 3 reacties

Faunabescherming in protest tegen ganzenbeleid

De Faunabescherming protesteert vandaag tegen het ganzenbeleid van de Provincie Noord-Holland.

Noord-Holland heeft op 30 mei een ontheffing verleend voor het vangen en doden van 6000 ruiende grauwe ganzen op Texel.

Tijdens de protestactie zullen leden van de Faunabescherming met jachtlokganzen bij de vertrekkende boten staan om toeristen te informeren over de gruwelijke omstandigheden voor de ganzen op Texel.

De Faunabescherming is van mening dat het doden van de dieren geen soelaas biedt, omdat ganzen van elders de plaats van de gedode dieren innemen. Bovendien bestaat er volgens deze organisatie geen verband tussen de aantallen ganzen en de schade aan de landbouw.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Biologische melkproducent (klein)

  Wij houden het niet vol met zoveel mee etende ganzen tussen ons vee, na de stalperioden is het de vraag of we voor de volgende stalperiode wel genoeg eten voor onze koeien (biologische) af kunnen maaien voor de ganzen uit. De stront van die beesten is al vele jaren gemengd door ons gras. De kringloop op ons bedrijf raakt ernstig verstoord, straks moeten we van elders gras kopen, de kringloop is dan verleden tijd.
  Ongewild gaan we ook met de ganzenstront misschien wel over het limiet van wat we mogen bemesten.
  Echt Vliegende Ganzen zijn mooi, de hoeveelheid van nu is een plaag.

 • no-profile-image

  Lot

  Ik snap het niet helemaal, je vangt 6000 ganzen weg, en dat maakt niet uit. Althans niet voor Texel. Maar wel voor een ander niet direkt te benoemen gebied. Daar vandaan trekken kennelijk 6000 ganzen richting Texel. Blijven volgen die ganzen, en ook de populatie graag een beetje binnen de perken houden.

 • no-profile-image

  Gerda

  Misschien een goed idee om alle ganzen op te vangen in de tuintjes van de faunabeschermers??

Of registreer je om te kunnen reageren.