Home

Achtergrond 219 x bekeken 5 reacties

Faunabescherming hekelt Veerman’s 'boerenlijn'

De Faunabescherming hekelt het beleid van Natuurmonumenten.

Voorzitter Cees Veerman, voormalig minister van landbouw, zou teveel de boerenlijn volgen betreffende het afmaken van ganzen.

Sinds 1976 behartigt de stichting de belangen van in het wild levende dieren met als doel een ethisch en wetenschappelijk verantwoord faunabeleid.

Het vergassen of schieten van ganzen past daar volgens de organisatie niet onder en is slechts het gevolg van de boerenlobby. Die krijgt de schade toch wel vergoed, aldus De Faunabescherming, en zou niet moeten klagen.

Natuurmonumenten stelt dat de grauwe gans niet kan samenleven met allerlei weidevogels en ondersteunt de decimering op Texel. LTO en het ministerie vinden de schade, beraamd op tienduizenden euro’s, significant genoeg voor actie.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Janzondervrees

  Afschieten die gevleugelde roofdieren !!
  Ze horen hier gewoon niet thuis, of we
  moeten 14 miljoen Nederlanders afknallen, zodat we ruimte hebben voor die vogels.
  Dus ik kies voor de mensen, laat die vogels maar naar Siberië vertrekken daar hebben ze ook geen last van boeren die kaal geplukt worden.

 • no-profile-image

  Lot

  Volgens mij is boerenlijn precies hetzelfde als gezond verstand. Gelukkig beschikt Cees Veerman daarover, en hopelijk met hem vele anderen.

 • no-profile-image

  Tine

  De boeren krijgen de schade wel vergoed en moeten dus niet klagen? Je bent toch geen veehouder geworden om de ganzenpopulatie te voeden en in stand te houden? En ondertussen de boeren ook nog de schuld geven dat er zoveel ganzen zijn.

 • no-profile-image

  gert

  wat vindt faunabescherming dan van het doodschieten van ganzen op schiphol ? kunnen dan al die vakantievluchten niet doorgaan ,dat zou toch wel erg zijn

 • no-profile-image

  rentmeester

  Het is de schuld van de Faunabescherming dat er nu op grote schaal ganzen vergast worden.

  Faunabescherming altijd gepleit voor een verbod op het beheer van ganzen door middel van afschot.
  De politiek heeft zijn oren laten hangen naar dit clubje, die zelf niets aan beheer doet.

  Het Ganzenbeheer heeft jarenlang geheel ten onrechte stil gelegen en dat zorgde voor een explosie van ganzen met alle ellende van dien.

  Het zelfde geld voor de vossen, zwijnen en damherten.

  Grondeigenaren als Natuurmonumenten dienen als goed rentmeester hun terreinen te beheren en daar hoort ook planmatig faunabeheer bij.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.