Home

Achtergrond

FNV: cao-akkoord streekvervoer nabij

Het ziet ernaar uit dat de stakingen in het streekvervoer op korte termijn worden beëindigd.

"Vanavond hebben we een afspraak met de werkgeversorganisatie; wat mij betreft gaan we een cao afsluiten'', zei bestuurder Janny Koppens van FNV Bondgenoten donderdag na afloop van een debat over het streekvervoer in de Tweede Kamer.

Koppens verwacht dat in de late avond of nacht overeenstemming bereikt kan worden over een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst. Te laat om nog een streep te halen door stakingsacties op vrijdag. "Je hebt het over 180 stallingen, het is niet mogelijk om iedereen tijdig goed te informeren'', aldus de FNV-onderhandelaar. Volgens haar bestaat er wel een goede kans dat de bussen zaterdag weer de hele dag volgens dienstregeling rijden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.