Home

Achtergrond 2 reacties

’Export fokvaarzen in gevaar door ontbreken blauwtongregistratie’

De export van fokvaarzen komt in gevaar door het ontbreken van de registratie van de vaccinaties tegen blauwtong.

Melkveehouders vaccineren volop tegen blauwtong, maar melden dit niet bij het Bureau Registratie in Deventer. Die zorg uit voorzitter Roelof van den Berg van Export Net, de vereniging van exporteurs van fokrunderen en reproductiemateriaal.
Het vaccineren van drachtige vaarzen tegen blauwtong is verplicht voor de export van de dieren naar derde landen sinds half mei van dit jaar. Die vaccinatie moet 60 dagen voor de inseminatie plaatsvinden en geregistreerd zijn. Zonder een registratie van die vaccinatie mogen de dieren niet naar landen buiten Europa geëxporteerd worden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Maakt niet uit er is wel plaats voor deze vaarzen op de binnenlandse markt.Alleen jammer voor de exporteurtjes dat ze er niet aan verdienen.

 • no-profile-image

  gerrit

  op dit moment vind er een omslag plaats, de vraag en het aanbod kruipen naar elkaar toe, de prijzen zijn al iets gezakt oorzaak: de lagere melkprijs en minder afzet naar het buitenland. Daardoor is het aantal stuks vee snel gestegen. Voor een goede prijs is export noodzakelijk, als het binnenland niet meer hard nodig heeft.

  Natuurlijk dom om de mogelijkheden die er zijn nu te verschansen door geen goede registratie.

Of registreer je om te kunnen reageren.