Home

Achtergrond 1 reactie

Europarlementariërs strijden tegen stierenvechten

De Groenen in het Europees Parlement voeren deze week actie tegen stierenvechten.

De protesten zijn een reactie op een tentoonstelling in het EP van voorstanders, die zich beroepen op culturele tradities.

"Stierenvechten is barbaars en niet van deze tijd'', zegt Europarlementariër Kathalijne Buitenweg (GroenLinks). Volgens dierenbeschermers komen er jaarlijks 40.000 stieren om tijdens gevechten in Spanje, Portugal en Frankrijk.

Die landen misbruiken volgens de actievoerders Europese landbouwsubsidies om de fokkers van stieren financieel te steunen. Het gaat volgens het Comité Anti Stierenvechten (CAS) om 220 euro per stier. In Spanje poseerde de popster Alaska bij wijze van protest naakt, met drie zwaarden in haar rug.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    T. Zonneveld

    Het klinkt in eerste instantie sympathiek dat Europarlementariers op de bres staan voor dierenleed.
    In het geval van stierenvechten zou ik graag zien dat de groene europarlementariers eerst of tevens het dierenleed aan de kaak stellen dat plaats vindt in de biodindustrie en het transporteren van levende dieren.

Of registreer je om te kunnen reageren.