Home

Achtergrond 235 x bekeken

Europarlement wil geen 'chloorkip'

Europa moet de grenzen dicht houden voor Amerikaans kippenvlees dat is behandeld met chloor, vindt het Europees Parlement.

Een oproep daartoe krijgt donderdag brede steun van parlementsleden, zo blijkt vandaag alvast.

Amerikaanse boeren desinfecteren hun kippenvlees met chloor tegen ziektes als salmonella. "We hebben de Europese boeren juist verplicht om zo hygiënisch te werken dat geen chloor nodig is. Al die inspanning gooi je overboord als je Amerikaanse chloorkippen toelaat'', meent VVD'er Jan Mulder, die het debat in het parlement had aangezwengeld.

CDA'ster Esther de Lange heeft bovendien twijfels over de veiligheid van chloorbehandeling voor gezondheid en milieu. "Terecht zijn Europese consumenten tegen deze behandeling.''

De EU-lidstaten beslissen over enkele weken over het voorstel van de Europese Commissie om Amerikaanse 'chloorkippen' onder strenge voorwaarden toe te laten in de EU. In eerste instantie hebben de EU-landen al negatief gereageerd, ondanks zware Amerikaanse druk.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.