Home

Achtergrond 199 x bekeken 1 reactie

Eurlings: 5 miljoen voor waterzuivering Bonaire

Minister Camiel Eurlings van Verkeer en Waterstaat heeft 5 miljoen euro toegezegd voor waterzuiveringsfaciliteiten op Bonaire.

Eurlings deed dat woensdag tijdens een werkbezoek aan de Nederlandse Antillen en Aruba. Hij is daar tot en met zondag.
Met dit geld, en een al eerder toegezegde bijdrage van 19,6 miljoen euro van de Europese Commissie, kan een waterzuiveringsinstallatie en een bijbehorend rioleringsstelsel worden aangelegd op het eiland.

Door het ontbreken van deze faciliteiten is de kwaliteit van het koraalrif rond Bonaire de laatste jaren afgenomen.
De Antilliaanse premier De Jongh-Elhage prees Eurlings omdat ”hij echt om de Antillen geeft en een bijdrage wil leveren aan de verdere ontwikkeling van de eilanden”.

Administrator

Eén reactie

 • no-profile-image

  rick

  Een waterzuivering voor Bonaire op kosten van de Nederlandse belastingbetaler. Het lijkt wel alsof de heren ministers niets anders te doen hebben dan goede sier te maken met het zuur verdiende belastinggeld van de burgers. Men debatteert in Nederland nauwelijks meer, de tweede kamer is bijna altijd leeg. Men is veel meer met het buitenland bezig, waarschijnlijk ook vanwege de snoepreisjes.

  Laatst was ik ook op zo'n boeven-eiland, Aruba ( wel zelf betaald!) Nou ik daar te zien kreeg was verschrikkelijk. de Arubanen geven blijkbaar zelf niets om het eiland, het was er in het achterland een grote puinhoop. Overal vuilnis en sloopauto's, ook dat mogen wij zeker opruimen!?

  Ik denk dar de heer Brinkman van de PVV gelijk heeft, weg met die boeven-eilanden, het is een bodemloze put.

  Het wordt hoog tijd, dat ze daar zelf eens de mouwen opstropen en in hun behoefte voorzien.

  Rick

Of registreer je om te kunnen reageren.