Home

Achtergrond 1 reactie

'Ergste kredietcrisis is achter de rug'

Het ergste van de kredietcrisis is achter de rug.

Deze verwachting sprak de bestuursvoorzitter van BNP Paribas, Badouin Prot, vandaag uit in een interview met de Italiaanse krant La Repubblica.

"Vanaf de tweede helft van dit jaar zou de fase van uitzonderlijke turbulentie op de markten moeten eindigen'', aldus de topman van de grootste Franse bank. Wel voegde hij toe te verwachten dat de financiële markten langere tijd onrustig zullen blijven.

In het interview sprak de bestuursvoorzitter zich ook uit voor het instellen van één Europese toezichthouder voor de financiële markten. Deze toezichthouder moet stevige bevoegdheden krijgen om het toezicht over de Europese banken uit te oefenen.

Het toezicht is nu verspreid over een groot aantal nationale banken en andere organisaties. De Europese Unie besloot onlangs dat deze instellingen beter moeten samenwerken, maar er zijn nog geen concrete plannen voor het instellen van een Europees toezichtcomité.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    is al vaker gezegd,maar nog niet op de beurzen

Of registreer je om te kunnen reageren.