Home

Achtergrond 188 x bekeken

Enquête: Embryoselectie is kabinetscrisis waard

Het principiële verschil van mening tussen PvdA en ChristenUnie over het toestaan van embryoselectie is een kabinetscrisis waard.

Dat vindt ruim de helft (56 procent) van de deelnemers aan een vandaag gehouden onderzoek door het actualiteitenprogramma EénVandaag. Een derde (36 procent) meent dat het zover niet moet komen.

PvdA en ChristenUnie staan lijnrecht tegenover elkaar in hun opvatting over de selectie van embryo's. De PvdA is voor uitbreiding van embryoselectie en de ChristenUnie is tegen. Van de PvdA-stemmers vindt 61 procent dat partijleider Wouter Bos bij zijn standpunt moet blijven, ook al komt het voortbestaan van het kabinet daardoor in gevaar. Van de aanhang van de ChristenUnie wil de helft (47 procent) een kabinetscrisis riskeren.

Bij reageerbuisbevruchting kunnen embryo's geselecteerd worden op erfelijke ziekten. Draagt een embryo een gen van zo'n ziekte, dan kunnen ouders ervoor kiezen het embryo niet in de baarmoeder te plaatsen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.