Home

Achtergrond 179 x bekeken

Eerste 'eiken huwelijk' in Nederland

In Amsterdam wordt vandaag het eerste eiken huwelijk in de geschiedenis van Nederland gevierd.

Het is precies 80 jaar geleden dat Pieter Ably en Henriette Jeanne Ably-Tritsch uit Amstelveen elkaar het ja-woord gaven. Ze zijn nu allebei 102 jaar oud.

Naar eigen zeggen zijn ze altijd verliefd op elkaar gebleven. Het Frans-Nederlandse echtpaar deelt een kamer in verzorgingstehuis De Olmenhof in Amstelveen. Hun bedden horen in de twee hoeken van de kamer, maar soms schuift een medewerker die tegen elkaar aan: dan kunnen ze in bed even elkaars hand vasthouden.

Burgemeester Jan van Zanen van Amstelveen komt vandaag langs om het echtpaar te feliciteren. Vermoedelijk is het de eerste eiken bruiloft in Nederland. Het Centraal Bureau voor de Statistiek registreerde als langstgehuwden vooralsnog alleen echtparen die 70 jaar waren getrouwd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.