Home

Achtergrond 171 x bekeken

EVO wil opheldering over scannen containers

Verladersorganisatie EVO heeft staatssecretaris De Jager (Financiën) uitleg gevraagd over zijn uitspraak dat de Rotterdamse haven alle goederen vanuit de Verenigde Staten wil gaan scannen.

EVO is fel tegen het scannen van alle containers op hun inhoud. Zo'n controle leidt volgens de organisatie niet tot meer veiligheid, maar verstoort de wereldhandel. EVO en de Europese koepelorganisatie ESC hadden juist van EU-commissaris Laszlo Lovacs (Douane) toegezegd gekregen dat de EU niet overgaat tot controle van alle containers die de EU binnenkomen.

Aanleiding van de kwestie is een besluit van de Verenigde Staten om vanaf 1 juli 2012 alle scheepscontainers naar de VS te scannen op inhoud. EVO is de belangenbehartiger van 30.000 bedrijven die goederen laten vervoeren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.