Home

Achtergrond 178 x bekeken

EU schort importheffingen graan nogmaals op

De Europese Commissie vindt het te vroeg om de importheffingen op graan weer toe te passen.

De heffingen blijven nog een jaar opgeschort tot en met juni 2009. De bedoeling is de import op gang te houden; de Europese voorraden zijn gering, stelde EU-commissaris Mariann Fisher Boel (Landbouw) donderdag. De voorraden zijn vorig jaar tot recordlaagte gezakt, onder meer wegens mislukte graanoogsten in Australië.

Importheffingen maken bovendien het graan nog duurder dan het al is. De prijzen zijn sterk gestegen door de geringe wereldvoorraad. Fischer Boel wil de heffingen pas na 30 juni 2009 weer toepassen, tenzij de situatie op de voedselmarkt dat eerder toelaat. Het ziet er echter naar uit dat de prijzen hoog blijven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.