Home

Achtergrond 224 x bekeken

EU onderzoekt import biodiesel VS

De Europese Commissie start vandaag een onderzoek naar ongeoorloofde subsidies op Amerikaanse biodiesel en het dumpen van diezelfde diesel op de Europese markt.

Het onderzoek wordt ingezet na klachten van de Europese biodiesel-industrie. Het onderzoek moet uitwijzen of er maatregelen kunnen worden getroffen op basis van de EU-handelswetten. Volgens een woordvoerder zal "de Commissie de onderste steen boven halen in dit onderzoek en zal ze handelen naar haar bevindingen.''

Biodiesel wordt voornamelijk door de EU vanuit de Verenigde Staten geïmporteerd. Europese biodieselproducenten klagen dat door de subsidies en het 'dumpen' van Amerikaanse biodiesel hun handel sterk is achteruit gegaan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.