Home

Achtergrond 188 x bekeken

EU-ministers proberen hoofd koel te houden

EU-ministers van Buitenlandse Zaken proberen maandagmiddag een begin van een oplossing te vinden voor het probleem dat is veroorzaakt door het nee bij het Ierse referendum over het EU-verdrag.

De ministers zijn in Luxemburg bijeen voor hun reguliere maandelijkse vergadering. De verwachtingen voor een oplossing zijn nog niet groot, de ministers zullen vooral de verschillende scenario's inventariseren, ter voorbereiding op de EU-top van regeringsleiders eind deze week.

De Britse minister van Buitenlandse Zaken David Milliband riep op het hoofd koel te houden in plaats van te komen met noodoplossingen. Hij zei ook dat er geen sprake van kan zijn dat de EU als een bulldozer over de Ierse regering en de Ierse bevolking zal heenlopen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.