Home

Achtergrond 15 reacties

EMB stopt met zuivelacties

De Europese belangenorganisatie voor melkveehouders European Milk Board (EMB) heeft Europese melkveehouders opgeroepen om komende nacht om 24.00 uur te stoppen met de zuivelacties.

Zij vindt dat de melkveehouders dan weer melk moeten gaan leveren aan de zuivelfabrieken, omdat die voldoende toezeggingen hebben gedaan voor een hogere melkprijs.

Enkele Duitse en Belgische zuivelfabrieken hebben toegezegd een hogere melkprijs uit te zullen betalen. De Duitse zuivelcoöperatie Milchwerke Berchtesgadener Land Chiemgau in Piding is het eerste Duitse bedrijf dat 43 cent per kilo melk betaalt. In België heeft het zuivelbedrijf Walhorn toegezegd dat het zijn best zal doen om 43 cent per kilo uit te gaan betalen.

"We gaan nu kijken in hoeverre de zuivelondernemingen hun toezeggingen nakomen. Doen zij dat niet, dan volgens er nieuwe acties van de EMB", zegt Sieta van Keimpema, voorzitter van de Nederlandse belangenorganisatie voor een hogere melkprijs Dutch Dairymen Board.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Jan W

  Sieta for president? Sieta afdruipen! Boerenoorlog door DDB en niet door LTO, RFF of Campina. Particuliere boeren die bij cooperatieve zuivelbedrijven aktie voeren. Het moet niet nog gekker worden. Leden van RFF en Campina hebben vorige maanden vele vergaderingen gehad over melkprijs van de nieuwe cooperatie, waar waren toen de DDB leden. Ik heb ze niet gehoord, toen had de DDB zijn/haar stem moeten laten horen en niet een maand later. Aktie bereidheid was ook bijzonder mager alleen door aktievoerden zeer rumoerig en blind, weinig realiteit.

 • no-profile-image

  melkboer

  Kijk kijk, zo wil ik het graag lezen. Treffende opmerkingen waar ieder zich een puntje aan kan zuigen.

 • no-profile-image

  theo

  en zo is het
  en nu niet iedereen met commentaar over DDB, DDB krijgt in twee jaar meer voor elkaar dan LTO in 25 jaar, en zo moet je het bekijken.
  het is schandalig dat in NL de boeren tegenelkaar opstaan, terwijl we profiteren van het succes in duitsland. Waarom kan dat in NL niet, ivm LTO, RFF, Campina.
  Laten we nu samen verder gaan, en als gesprekken op niets uitlopen direct, allemaal de melk optrekken
  Dan komen ze met een week

 • no-profile-image

  Tineke Brouwer

  Terwijl de Duitse boeren zich gezamenlijk inzetten voor een betere melkprijs is de Nederlands boer bezig zijn energie te steken in het bestrijden van elkaars meningen en standpunten. De lachende derde is de zuivelfabriek. Deze hoeft de verdeeldheid alleen maar wat aan te wakkeren en de melkprijsbepaling blijft gecontroleerd in zijn handen. Boeren van Nederland steek je energie niet langer in het bevechten van elkaar maar richt je op het verbeteren van melkprijs. Want laten we wel zijn; inkomen daar draait het om. Ben je het niet eens met de huidige gang van zaken, wat overigens ieders goed recht is, kom dan met opbouwende kritiek en alternatieve mogelijkheden. Want ook hier geldt maar 1 leus: SAMEN STAAN WE STERK!!!!

 • no-profile-image

  gert

  boeren moeten ook prijsvechter worden

 • no-profile-image

  hassink

  emb en ddb hebben de discussie over de kostendekkende melkprijs eindelijk onder de aandacht weten te krijgen.proficiat

 • no-profile-image

  Mts meppelink-hofman

  President of geen President, het balletje is toch aan het rollen gekomen.
  Gisteravond een goede avond gehad met LTO-ers,DDB-ers,FCDF,district bestuurders , Voor en Tegenstanders van de DDB.
  Allemaal in een zaal , door wat DDB-ers bij elkaar geroepen en laat dat het voorbeeld zijn.
  Alle aanwezigen worden er beter aan om samen voor een betere melkprijs te gaan.
  En een laatste opmerking, wij leren de kinderen n iet te schelden, daar zouden we allemaal eens over na moeten denken....
  We voeren actie voor allemaal en ieder, niet alleen voor Berkelland, Nederland maar voor heel Europa, daar zouden de mensen eens wat vaker over na moeten denken.

 • no-profile-image

  Jan de Hoop

  Laten we nu met z'n allen proberen de prijzen op een eerlijk niveau te krijgen. LTO, melkfabrieken en ddb volg de Duitse onderhandelingen. Daar staan alle organisaties achter de boeren. Ook de samenleving. voorkom dat het platteland leegloopt en er een paar megabedrijven overblijven. Veel succes

 • no-profile-image

  geen helden

  John, je doet me met je verwijt richting Sieta denken aan de film van titanic. Vrouwen en kinderen eerst, maar je hebt altijd van die slappelingen die onder een jas met de eerste de beste reddingsboot een goed heenkomen zoeken, en trots vertellen dat ze de ramp hebben meegemaakt.
  Nee, dan deze vrouw, die staat ergens voor.

 • no-profile-image

  Jaap

  Sieta for President!!!!!!!!!

 • no-profile-image

  boerin

  Theo, klopt helemaal wat je schrijft.
  Samen staan we sterk. Laten we als collega's met elkaar omgaan en niet als concurrenten. Emb en ddb: goed gedaan.

 • no-profile-image

  john

  Volgens mij hebben RFF en Campina helemaal niets toegezegd. DBB druipt met de staart tussen de benen af en Sieta zit als kapitein als eerste in de reddingsboot.

 • no-profile-image

  Klaas

  Ben het helemaal eens met Tineke Brouwer.

 • no-profile-image

  freek

  John en Jan W. zullen wel tevreden zijn met 30 cent. Ik niet in ieder geval en ik heb het vermoeden dat FF laatst de prijs kunstmatig hoog heeft gehouden. Nu de vergaderingen afgelopen zijn kunnen ze de te veel betaalde prijs gemakkelijk terug vorderen. De noteringen stijgen al een aaantal weken flink en FF verlaagd de prijs met bijna 3 cent. Zo zijn we er allemaal weer ingetuimd.

 • no-profile-image

  piet

  Het lijkt wel of John en Jan de holmaatjes van het bestuur van ff en campina zijn. Gatverdamme wat een zure azijnzuurzeikers.Om misselijk van zulke holmaatjes te worden. Het lijkt wel of ze heel graag de melkprijs laag willen houden, en als iemand strijdbaar is om op een manier een betere melkprijs proberen te realiseren(mee eens of niet mee eens maakt nu even niet uit), proberen ze die af te kraken, door midden te zagen en af te voeren. Nou, een ding weet ik zeker Sita heeft heel wat meer karakter en strijdlust als jullie stelletje waardeloze azijnzeikerts. Bah, bah en nog eens bah

Laad alle reacties (11)

Of registreer je om te kunnen reageren.