Home

Achtergrond

Duitse tuinbouw eist loskoppeling van olieprijs

De Duitse Zentralverbandes Gartenbau (ZVG) eist een ontkoppeling van de gasprijs aan olieprijs en liberalisering van de zakelijke gasmarkt.

De ZVG deed deze oproep, na een aankondiging van de Duitse politiek dat er een gasprijsverhoging van veertig procent te verwachten is. De Duitse tuinbouw wordt door deze gasprijsverhoging zwaar getroffen, aldus de ZVG. De energiekosten zouden voor Duitse tuinders veel hoger zijn als die in omringende landen. Dit benadeelt de Duitse concurrentiepositie.

De ZVG eist verder van de Duitse politiek dat het extra geld dat zij door de prijsverhogingen ontvangen, aan de betrokken tuinders teruggeven. Daarnaast vinden zij dat de zakelijke gasmarkt geliberaliseerd moet worden. De gasmarkt is in Duitsland alleen voor particulieren geliberaliseerd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.