Home

Achtergrond 167 x bekeken 5 reacties

Duitse partijen in melkconflict vandaag om tafel

De partijen in het Duitse melkprijsconflict schuiven vandaag aan de overlegtafel om een weg uit de impasse te vinden. Dat delen leverantiestoporganisator Bundesverband Deutscher Milchviehhalter (BDM) en de boerenfederatie Deutscher Bauernverband (DBV) mee.

De twee bonden gaan in Berlijn in overleg met de zuivelbranchebond Milchindustrie-Verband. Deelnemers zijn BDM-voorzitter Romuals Schaber, DBV-bestuurstopman Gerd Sonnleitner en MIV-voorzitter Karl-Heinz Engel. Het DBV heeft vooraf als zijn visie te kennen gegeven dat de contracten met de grootgrutters die dit voorjaar zijn afgesloten moeten worden opengebroken, zodat aan de melkveehouders een hogere prijs kan worden uitbetaald. Daarmee zitten DBV en BDM op één lijn.
De federatie roept tevens de consument op, solidariteit te betuigen met de melkveehouderij. Op de internetsite van het DBV kan men sinds vanmiddag van zijn steun blijk geven. De leverantiestaking gaat in afwachting van resultaten onverminderd verder, zegt de BDM.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  milchbauer

  Es tut verdammt weh die milch weglaufen zu lassen, aber wenn wir jetzt etwas erreichen dann heisst das für die zukunft das die supermärkte uns fürchten müssen, wenn sie uns mal wieder nichts für unser produkt geben wollen!! deswegen fordere ich meine niederländischen kollegen auf macht mit beim lieferstreik und pfeift auf den lto
  gruss milchbauer

 • no-profile-image

  .

  De Bauernverband is te vergelijken met de LTO. Kun je het verschil zien. De bauernverband was ook tegen de boycot. Toen ze merken dat ze daar geen gelijk in hadden over de eenheid van actie voeren hebben zij het beleid veranderd en gaan ook meehelpen om de prijs te verhogen. Zij hebben het later wel begrepen. Dit zijn nu echte mannen die geven de foute visie toe stellen ze bij en helpen mee. Kan de lto nog wat van leren.

 • no-profile-image

  boer A

  Hoera voor de duitse boeren, hoperijk komen ze gau tot een accoord, waar iedereen zich in kan vinden.
  Goed van de besturen om te praten, want met praten kom je het verst.
  Laat onze boeren ook gezamelijk zorgen dat de besturen rond de tafel komen en het tot een accoord brengen waar wij blij mee kunnen zijn.
  Een kostprijs dekkende melkprijs voor geheel Europa, moet de uitkomst zijn.

 • no-profile-image

  BDM lid

  Zonder strijd bereiken jullie dit niet.

 • no-profile-image

  gert

  DDB moet met de supermarkten aan tafel,en eens uitleggen wat maatschappelijkverantwoord ondernemen is ,dit vragen ze wel van de boeren ,maar de boeren mogen dit dan ook vragen van de supers en dat betekent niet dat ze voor de laagste prijs moeten gaan

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.