Home

Achtergrond 189 x bekeken

Duits verzet tegen inzage supers in bedrijfsgegevens

De georganiseerde landbouw en de aardappelsector in Duitsland verzetten zich hevig tegen eisen van de Duitse supermarkten om interne bedrijfs- en productiegegevens van de GlobalGap-gecertificeerde telers openbaar te maken.

"Daarmee worden deze gegevens aan de grote klok gehangen, zonder dat daarvoor een gerechtvaardigde reden te vinden is. Het risico dat daarvan misbruik kan worden gemaakt is te groot", benadrukten onder meer de Duitse boerenbond Deutscher Bauernverband (DBV) en de aardappelorganisatie Union der Deutschen Kartoffelwirtschaft (Unika) hun verzet tegen de eisen van de supermarkten.

De gezamenlijke weigering om de supermarkten in Duitsland zondermeer de gelegenheid te geven de informatie over bedrijfs- en productiegegevens van gecertificeerde bedrijven te raadplegen, is mede ondertekend door het Deutsche Raiffeisenverband (DRV), de aardappelhandelsorganisatie Deutsche Kartoffelhandelsverband (DKHV) en de bond van aardappeltelersverenigingen in Duitsland.

De protesterende partijen menen niet dat ze iets te verbergen hebben, maar ze vinden dat controle van de gegevens aan onafhankelijke instanties voorbehouden moet blijven.

Of registreer je om te kunnen reageren.