Home

Achtergrond

Domino-ongeval in Veenendaal

Een vrachtwagen die een spoorwegviaduct schampt, een trein die over een spoiler rijdt en opspringende stenen die door de ruiten van een wachtruimte scheren.

Zie hier de ingrediënten van een ongeval in Veenendaal vrijdagochtend, opgetekend door het Korps landelijke politiediensten. Het domino-ongeval werd om kwart over elf in gang gezet door een 28-jarige trucker wiens voertuig 50 centimeter hoger bleek dan het spoorwegviaduct waar hij onderdoor. Door de botsing vloog de dakspoiler op de rails, juist op het moment dat een trein uit Utrecht kwam aanrijden. Deze schoof de spoiler mee waardoor ballaststenen tussen de rails werden opgeschept en alle kanten opvlogen. Onder andere tegen de ruiten van de wachtruimte op station Veenendaal-De Klomp waarvan er enkele sneuvelden.
Door het ongeval vielen geen gewonden. Het treinverkeer lag driek wartier stil.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.