Home

Achtergrond 201 x bekeken 3 reacties

Dirksland desnoods naar rechter om Zuiderdieppolder

De gemeente Dirksland stapt desnoods naar de rechter om een eventuele aanwijzing voor ontpoldering van de Zuiderdieppolders aan te vechten.

Dit heeft de gemeenteraad gisteravond unaniem besloten. Het besluit vloeit voort uit een eveneens unaniem aangenomen motie van ChristenUnie, SGP en PvdA, waarin de gemeenteraad zich uitspreekt tegen de natuurplannen voor de Zuiderdieppolders.

De gemeenteraad zal niet meewerken aan plannen om de agrarische bestemming van de polders te wijzigen. Mocht de provincie Zuid-Holland de raad daartoe willen dwingen, dan zal de gemeente juridische stappen ondernemen. De werkgroep van boeren en burgers tegen de ontpolderingsplannen heeft hetzelfde aangekondigd.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  frans

  en nu de provicie zeeland ook nog masaal tegen de ontpoldering iedereen moet zich daar tegen verzetten, maar die boeren zijn voor ontpoldering omdat dat de grondprijs opdrijfden dan kunnen ze meer vangen voor hun grond (iedereen rekend naar zijn eigen portemonee en zeker een boer)

 • no-profile-image

  B. Biemond

  Het ligt iets genuanceerder dan in dit artikel gesteld wordt. De gemeente heeft unaniem een motie aangenomen, waarin zij nogmaals uitspreekt dat zij tegen de natuurplannen in de Zuiderdieppolder zijn. Tevens geeft ze aan op zoek te gaan naar alternatieven. Eén van de motieven voor het aannemen van de motie is dat men dat later sterker zal staan in een eventueel proces. Maar daar is in dit stadium nog niets unaniem over besloten, zoals in het artikel staat. Eerst zal worden geprobeerd om gezamenlijk met de provincie, boeren en burgers een alternatief plan te ontwikkelen. Hetzelfde geldt voor de werkgroep.

 • no-profile-image

  Nog genoeg eten?

  Eindelijk een gemeente die het begrijpt!
  Nu de gemeente Wieringen nog!!

Of registreer je om te kunnen reageren.