Home

Achtergrond 240 x bekeken

Dijkdoorbraken Mississippi

Talrijke plaatsen in het westen van de Amerikaanse staat Illinois zijn overstroomd na twee dijkdoorbraken langs de Mississippi.

In het aangrenzende Missouri bereiden veel inwoners zich voor op wateroverlast na extreme regenval, meldden Amerikaanse media woensdag. Het midden-westen van de Verenigde Staten lijdt onder de ergste watersnood in vijftien jaar. Ook in Iowa staan grote landbouwgebieden onder water. Met miljoenen zandzakken wordt geprobeerd zwakke dammen en dijken te versterken. Hulpverleners vrezen dat de dammen nog op twintig à dertig andere te zwak zijn en zullen breken of overstromen.

De Amerikaanse president George Bush brengt donderdag een bezoek aan de door overstromingen getroffen gebieden. De schade wordt nu al op zeker 3 miljard dollar (1,9 miljard euro) geschat. Zeker 2 miljoen hectare landbouwgrond zijn verwoest. Het grootste gedeelte van het getroffen gebied is dun bevolkt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.