Home

Achtergrond 190 x bekeken 6 reacties

Dierenpartij boos over afschieten kat

De statenfractie van de Partij voor de Dieren in Noord-Holland stelt vragen aan Gedeputeerde Staten over het bejagen van loslopende katten.

De fractie neemt het hoog op dat een jager een week geleden de achtjarige huiskat Goofy dood schoot.

De partij vindt het verwerpelijk dat jagers huiskatten afschieten. De jager heeft zich verdedigd met het argument dat hij het verschil tussen een wilde kat en een huiskat niet kon zien. De Flora- en Faunawet staat het jagers toe om verwilderde katten af te schieten als zij de flora en fauna bedreigen.

Volgens statenlid Peter van Poelgeest had deze vergissing nooit gemaakt mogen worden. Hij wil dat de jachtakte van de jager wordt ingetrokken en dat de provincie duidelijkheid schept in de naar zijn zeggen "onduidelijke wetgeving'' op dit gebied.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  dirk

  Leuk al die reakties, allemaal heel erg waar. Maar ondertussen zitten we wel opgescheept met een partij voor de dieren die dus eigenlijk niets voor dieren doet.
  De mensen die deze partij bestieren zitten er voor hun eigen belang ( geldt voor meer politici) maar echt iets nuttigs doen kunnen ze niet.
  Ik hoop dat u dat ook eens kenbaar maakt richting de pvdd.
  Zij denken nl dat ze iets goeds doen omdat niemand openlijk zegt dat ze overbodig zijn.

 • no-profile-image

  huiskat zegt

  Als deze huiskat ook een huiskat was dan zat ze binnen. Maar zoals zovele kattebaasjes zal men gedacht hebben, laat hem buiten maar z'n behoefte doen. Het liefst niet in eigen tuin, nee in die van spelende kinderen is beter. En laat ze dan maar meteen een aantal ziekten opdoen en verder verspreiden. Oo wat fijn om een kat te hebben met alleen de lusten en niet de lasten. Niet de jager moet dus aangesproken worden, nee de eigenaren. En leg een verbod op het nog verder houden van huisdieren.

 • no-profile-image

  Vincent

  Neem een huiskat, of laat hem naar buiten als je de ruimte heb (boerderij, stuk land of wat dan ook) maar in woonwijken katten buiten laten lopen met alle overlast en gevolgen van dien is gewoon asociaal (voor wie neem je eigenlijk een huisdier? voor jezelf of voor de rest van de buurt?) Een kat heeft buiten de ruimte nodig en een territorium, 5 huizen met allen een buitenkat naast elkaar is vragen om moeilijkheden, leuk leven voor de zwakste kat, een echte dierenliefhebber denkt wel 2x na.

 • no-profile-image

  Reinier van Santen

  De partij SCHIET naast zijn doel door te zeggen dat de jager zijn akte moet inleveren. Blijkbaar hebben ze geen verstand van zaken. De (verwilderde) katten vormen gewoon een groot probleem in Nederlandse natuurgebieden. Een jager is een natuurbeschermer die doet wat goed is voor zijn jachtveld. Iedereen weet wat voor rovers katten in de "natuur" zijn.
  Zij brengen daadwerkelijk schade aan de fauna die hier "thuis" hoort. Zij vormen een natuurprobleem.
  Alleen de katten zijn het probleem niet. De baasjes zijn het probleem. Een echte kattenliefhebber laat zijn/haar kat niet buiten lopen. Een raskat van enkele duizenden euro laten ze ook niet buiten loslopen en blootstellen aan gevaren als verkeer. Waarom dan wel een lapjeskat?
  Mijn advies is dan ook aan de Partij VAN de Dieren zie de kat los van het probleem. Pak het probleem aan bij de wortel en win je succes bij de eigenaren van een kat. Succes!

 • no-profile-image

  hendrikus

  als alle katten er nog waren die door natuurliefhebbers zijn geschoten en gevangen,dan was nou 1 en al kat

 • no-profile-image

  G.A.van Exel

  Er worden in Nederland 3,3 miljoen huiskatten gehouden en dat aantal neemt toe.
  Daarvan gaat een heel aantal op jacht.
  Een goed gevoede kat jaagt ook,zolang die niet te vet gevoerd is.
  Dan zijn er nog een hoop katten die jaarlijks de baas inruilen voor de wijde wereld en zich daar weer vermeerderen tot verwilderde katten,die zelf geen natuurlijke vijanden hebben die ze naar het leven staat.
  Als je van de natuur houdt en de vogels in veld en weide,dan moet er soms ingegrepen worden.Helaas,maar nodig.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.