Home

Achtergrond 159 x bekeken

Deelnemer aan hardloopwedstrijd betaalt ecotax

De organisatie van de jaarlijkse Zevenheuvelenloop in Nijmegen vraagt komende november 5 euro inschrijfgeld extra aan deelnemers die van buiten de regio Nijmegen komen en niet met de trein reizen.

Ook neemt de organisatie tal van andere maatregelen die het milieu ten goede moeten komen.

Deelname aan de Zevenheuvelenloop is mogelijk via een arrangement van de Nederlandse Spoorwegen. De opbrengst van deze ecotax wordt geïnvesteerd in windmolens, aldus de organisatie. Zij verwacht dat 15.000 lopers gebruik maken van het speciale Zevenheuvelen-treinarrangement.

Om het milieu meer te ontlasten, ziet de wedstrijdleidng ook af van de verspreiding van 30.000 zogenoemde goodie bags (kleine tassen) met inhoud. Ook de jaarlijkse brochure - 180.000 stuks van elk 24 pagina's - vervalt. De organisatie hoopt dat andere sportevenementen het voorbeeld volgen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.