Home

Achtergrond 154 x bekeken

De Jager wil verpakkingenbelasting vereenvoudigen

Staatssecretaris Jan Kees de Jager van Financiën wil de verpakkingenbelasting vereenvoudigen.

De Jager gaat voorstellen hiertoe bespreken met de Tweede Kamer. Volgens De Jager is gebleken dat de uitvoering van de verpakkingenbelasting op bepaalde punten complex kan zijn. Daarom worden in een brief aan de Tweede Kamer maatregelen ter vereenvoudiging voorgesteld. Samen met werkgeversorganisatie VNO/NCW wordt bezien welke verdere vereenvoudigingen mogelijk en nodig zijn om de administratieve lasten van deze nieuwe belasting te minimaliseren. Bekeken wordt op welke wijze de administratie van de verpakkingenbelasting beter kan worden gekoppeld aan bestaande gegevens uit de bedrijfsadministratie.

In juli zullen de resultaten inclusief een verbetering van de uitvoering, naar de Kamer worden gestuurd. Belastingplichtigen die niet in staat zijn om voor 1 juli de eerste globale schattingsopgaaf over het jaar 2008 in te dienen kunnen dit uit stellen tot 1 oktober.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.