Home

Achtergrond 324 x bekeken 7 reacties

DOC Kaas verlaagt voorschotmelkprijs

Zuivelcoöperatie DOC Kaas verlaagt haar voorschotmelkprijs netto met 70 cent naar 28,33 per 100 kilo exclusief btw.

Door het aflopen van de zomerheffing van € 1,60 stijgt de uitbetaalde voorschotmelkprijs met 90 cent naar € 29,93 exclusief btw volgens de berekening van het Agrarisch Dagblad.

De zuivelonderneming verlaagde haar vetprijs deze maand met 5 cent naar €2,70 per kilo. De eiwitprijs daalde met 14 cent naar €6,06 per kilo. Haar vet- en eiwitprijzen lagen in juni vorig jaar op respectievelijk € 2,89 en € 5,78 per kilo.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Duitse particulier

  Er is zeker te veel melk op de markt. Heeft doc ook geadviseerd om het quotum in de eu uit te breiden? Bedankt.
  Nu gaan de leden lopen

 • no-profile-image

  gert

  DOC levert niet aan de spotmarkt,DOC maakt kaas en die moeten ze kwijt,de kaasprijs loopt meestal na de vakanties weer op

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Alle commentaar en redeneringen over de gevolgen van de produktieverhoging en melkprijs ten spijt; de spotmarkt geeft op dit moment dik €0.34 Een stijging van 9 cent in enkele weken.
  aan, dus begrijp ik het verhaal van DOC niet.

 • no-profile-image

  Boesje

  Ze zijn klaar voor de toekomst! Hebben net rechtszaken verloren tegen boeren die al zijn gaan lopen. De volgende uittocht zal niet lang meer duren. En maar schelden op de DDB. Weet je wat dat allemaal gekost heeft?
  Laat Oosterveld eerst maar eens echt een prestatie neerzetten voordat ie kritiek uit op anderen. Te beginnen met de hand van Attema los te laten. Of zit ie geboeid???

 • no-profile-image

  varkenshouder

  En maar klagen over zijn of haar cooperatie als je hier niet mee eens bent dan pak je je biezen en zoek een andere ,of hebben de cooperaties zoveel macht dat je niet meer weg kan , als dat zo is dan hebben ze jullie mooi bij de beer gedaan zoals dat in Limburg heet

 • no-profile-image

  boer met kiespijn

  Dat wordt straks echt gezellig als het quotum er straks af gaat. DOC roept toch al een tijdje dat ze klaar zijn voor de vrije markt, en dan nu 28 cent uit betalen. ha, ha, ha. Het is om te huilen. Maar inderdaad met hun uitbetalingsprijs gaan ze al aardig de richting op waar we ons op moeten voorbereiden. Gelukkig is de kunstmest, het voer en de diesel lekker goedkoop(??????)

 • no-profile-image

  Ard Eshuis

  Kunnen ze beter aan de spotmarkt gaan leveren, beuren de boeren nog een beetje een fatsoenlijke melkprijs, ipv deze fooi.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.