Home

Achtergrond 355 x bekeken 28 reacties

DDB moet acties opschorten

De Dutch Dairyman Board (DDB) moet de acties tegen de fabrieken van Friesland Foods opschorten. Dit heeft de kort-geding rechter in Haarlem bepaald.

Een einduitspraak van het kort geding van Friesland Foods tegen DDB is er nog niet. Reden hiervoor is dat de DDB om uitstel heeft gevraagd van het geding.

De inhoudelijke behandeling van de zaak is aangehouden tot 12 juni, omdat de DDB niet in persoon is verschenen. Mochten de boeren de blokkade niet voor 14 uur maandagmiddag hebben beëindigd, dan komt de rechter alsnog met een verstekvonnis.

De advocaat van de DDB heeft telefonisch de toezegging gedaan dat de blokkade beëindigd wordt.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Piet

  De rechter komt op voor de belangen van de boeren de leveren en voor de hele cooperatie. Dit is een grotere meerderheid dan dat clubje dwaze relboeren. Als zij revolutie willen kan misschien een stageplaats bij Mugabe geen kwaad. De terminologie is in elk geval al gelijk.

 • no-profile-image

  Bram

  Een uitspraak die te verwachten was.
  En wat gaat de ddb nu doen, juist haar wonden likken. En dat zal bitter zijn.
  Ze waren uitgegaan van een grote steun, alleen viel de echte melkleverstop vies tegen. Zelfs eigen leden bleven lekker melk leveren.
  Toen maar de blokkades geprobeerd, die nog sneller (gelukig) voorbij waren dan dat ze geduurd hebben en tenslotte de kortgedingrechter die aan het laatste stukje een eind maakt. ( ze hadden niet eens het fatsoen om hierbij aanwezig te zijn).
  Wat hebben jullie uiteindelijk bereikt; alleen maar ellende, imagoschade en onderlinge frustratie. En waar was het jullie om te doen?? Nou gefeliciteerd met jullie resultaat.

  de ddb die melk tot mest gedegradeerd heeft om daarmee de onderhandelingen in te gaan. Wat een idealisten of kunnen we beter spreken van oppertunisten.
  Ben blij dat de grote groep realisten het hoofd koel gehouden heeft, zij gaan weer over tot de orde van de dag.

 • no-profile-image

  hoera

  De rechter heeft gesproken, maar wie is nu DDB, er was niemand om het slechte nieuws aan te horen. Of waren ze bezig hun wonden te likken, en alvast weer andere terroristische acties voor te bereiden. De hele DDB club lijkt wel op een groep gehypnotiseerden, als je de DDB-er in het filmpje op You-tube ziet dan weet je genoeg. Sieta van Kempen zal wel een boze heks zijn, die haar volgelingen betoverd met een geheime drank(OP MELKBASIS) en zo haar zin doordrijft middels haar volgelingen

 • no-profile-image

  siep

  Ik meende dat de LTO een boerenorganisatie was! Daar was deze dagen weinig van te zien. De DDB komt teminste op voor de boeren. Hier hadden toch alle boeren aan mee moeten doen! De eisen die op tafel waren gelegd waren niet buitensporig en hadden geleid tot een gezonde veehouderij. Melken voor een lage melkprijs en met hoge kosten houd niemand vol, ook de boeren niet die het niet eens waren met de acties van de DDB.

 • no-profile-image

  Linda

  Wij als agrariërs hebben altijd geprobeerd ons (toch al fragiele) imago te sterken. En nu wordt wat we in al die jaren opgebouwd hebben even keihard afgebroken door Deze Domme Boeren…

  Spreek voor jezelf beste DDB’er en niet namens “De Boeren”, want jullie kunnen niet jullie mening opdringen aan een ander. Een betere melkprijs willen we natuurlijk allemaal, maar om deze actie hebben we niet gevraagd.

  Jullie gooien niet alleen je eigen glazen in maar ook van je collega-boeren die in de meeste gevallen zowel, buren, vrienden als kennissen zijn. De sympathie die er was zal verdwijnen en dat maakt het er niet gezelliger op. Weg samenwerking, weg sfeer, weg noaberschap… Hetzelfde geldt voor de kijk op “het boer zijn” van de buitenwereld.

  Ik ben ook zeker benieuwd op wie de schade die door boeren (die de actie NIET ondersteunen) en zuivelfabrieken geleden is, verhaald zal gaan worden. Grote kans dat alle melkleveranciers hier weer voor zullen bloeden (weg eventuele kans op een hogere melkprijs, weer terug bij af), maar eigenlijk hoop ik dat de DDB-leden hiervoor opdraaien. Deze, vaak zwaar gefinancierde, bedrijven kunnen hun staldeuren dan wel sluiten…

  Wat wordt jullie volgende actie???
  De brokkenleverancier….?
  De brandstofleverancier…?
  Kunstmest, spuitmiddelen, loonbedrijf……

  De zuivelfabrieken kunnen er ook niets aan doen dat de prijzen van deze producten en diensten allemaal omhoog gaan en daardoor de kostprijs van de melk beïnvloeden… De zuivelfabrieken kampen met dezelfde financiële perikelen. En in Nederland kan nu eenmaal niet zo goedkoop geproduceerd worden als in Azië of waar ook. De supermarkten zitten echt niet vast aan de Nederlandse markt en halen hun producten wel ergens anders vandaan.

  Kortom: DDB’ers, gebruik je gezonde boerenverstand en stop met deze bijzonder nutteloze en vooral egoïstische actie. Melk in de put betekent imago in de put en daar zit niemand op te wachten. En dan daarbij, met zo’n puur product moeten we niet knoeien. Te bedenken dat er een voedseltekort heerst op de wereldmarkt…

 • no-profile-image

  Jan

  Hoe kun je jaloers zijn op hypocrieten. Ik zou me dood schamen!!!!!!! Eerlijkheid en oprechtheid, dat zijn eigenschappen waar ik jaloers op ben.

 • no-profile-image

  nooit meer

  Inderdaad Jan uit Friesland. Niemand mag ooit meer klagen over een te lage melkprijs, alleen diegene die met de actie hebben meegedaan. Blijkbaar kunnen lto boeren melken voor 25 cent. Ben wel benieuwd hoe ze die doen ?

 • no-profile-image

  Melkveehouder

  De cooperatie moet maar arogant zijn!! We zijn bijna heel ons leven lid geweest van de cooperatie. Maar als ze verliezen komt de echte Jacob te voorschijn!! Vroeger waren ze van en voor de boeren. Nu zijn de boeren er voor de cooperatie. Ze worden mooi voor gespiegeld, maar boer pas op je kippen. Gelukkig zijn we weg, ik zal me hier niet in het openbaar uitlaten waarom. Dan denk dat over een week ook denken, het lidmaatschap wordt opgezegd!! Je verwacht dat ze gaan voor een redelijke melkprijs. Maar ze zorgen dat de melkprijs redelijk laag blijft!! Dat er boeren intrappen, is nu wel boven komen drijven. Hoe kun je zo dom zijn!! Laat je is goed bij praten. In Duitsland zitten ze wel om de tafel, dit in een ver gevorderd stadium. Daar is de duitse LTO samen gaan werken met de BDM om met stevige akties en overleg tot een kostendekkende melkprijs te komen. Hou je fatsoen hier in Nederland, anders verpest je het voor heel Europa. LTO moet nu haar grote mond zeker dicht houden. Je hebt al genoeg verpest!! Voor die melkveehouders in Nederland, die het goed voor hebben en met de acties hebben mee gedaan, is het heel triest. Voor die niet mee gedaan hebben, denk maar is hoe laf je bent!! Het is voor Nederland nu of nooit, toekomstperspectief of kapot gaan!!

 • no-profile-image

  Jan

  Ik hoop dat de LTO-ers de zg.echte ondernemers nu ook inzien, dat we de strijd voorgoed verloren hebben. Nu ook nooit meer zeuren over een lage melkprijs RFF weet wel wat goed voor jullie is ga maar lekker slapen. Een zwarte dag voor het platteland, waar boeren elkaar steeds weer tegen komen.
  De verhoudingen zijn voorlopig goed verziekt. Dank aan LTO en RFF.

 • no-profile-image

  een sallander

  Heel goed gezien tukker de ddb is een sekte ,en sieta is een vuile rat......

 • no-profile-image

  tukker

  Het was een mooie vertoning afgelopen wiekend,met name de discussie op internet, deze waren inveel gevallen boer onwaardig......Waar gaat het nu om een betere melkprijs, of gaat het over voor of tegen ff /lto......Je bent niet verplicht om melk televeren aan ff, of om lid te zijn van lto/ddb laat elkaar daar vrij in, en respecteer dat.Wat er nu gebeurde was een ware hetse, van de ddb tegen lto/ff op een zeer laaghartige manier door met sieta,zie in dit verband ook de opmerkingen op de site van de ddb.nu je moet wel lef hebben om alles zo te verdraaien ba,wat een niveau.Ik zou me schamen als ik lid was van die club.Het is een mooi idiaal om de melkprijs voor af vast te stellen als je dan toch bezig bent neem dan ook gelijk de prijzen van de slachtkoein en de nuchtere kalveren mee zet die dan op een hoog nieveau vast ,4 euro/kg 400,-euro voor een zwartbont stierkalf dat lijkt mij wel wat.Wat we nu zien gebeuren met deze acties hebben we in het verleden ook gezien bij de varkenshouders,het zijn noodsprongen van veel van die boeren.Al deze boeren die lid van ddb/nvv/nmv hebben een ding gemeen, ze zijn er heel goed in om alles en iederdeen de schuld te geven van hun eigen falen.......Het ligt altijd aan een ander en nooit aan hun zelf.Het LEI heeft een voor spelling gedaan dat de komende 10 jaar ongeveer 30% van de melkveehouders zullen stoppen,nu zijn er 30% van de melk vee houders lid van de ddb zou dat toeval zijn of niet.Veel van ddb boeren hebben geluk dat ze zich geen zorgen hoeven te maken over de boedelscheiding want er valt niks te verdelen ,de koek is op.

 • no-profile-image

  veehouder die niet levert

  Hoerea,hoera wil volgende week zeker de melk in Duitsland leveren........

 • no-profile-image

  stoereboer

  Linda, wat heb jij toch een struisvogelpolitiek verhaal geschreven , jij kan zo naar Den haag toe ,dan moet je er meteen voor goed blijven en niet meer met ons ddb bemoeien!!!!

 • no-profile-image

  bianka

  Ben een beetje optimistisch over Campina, die zit toch vast al aan die Duitse onderhandelingstafel??? Wellicht krijgen de Ned Campina-boeren daar nog een staartje van mee....... dankzij onze buren.

 • no-profile-image

  Jan

  Hoe onafhankelijk is een rechter tegenwoordig nog? De buschauffeurs staken nog steeds. Nederland is een bananenrepubliek waar de elite de baas speelt en volksverlakkerij hoogtij viert. Hoe lang denken ze dit vol te kunnen houden De CDA, de VVD en de PvdA hebben in de peilingen niet eens mee 75 zetels. Laten we een revolutie ontketen als arbeiders boeren en burgers tegen dit corrupte bestel. Waneer staat de nieuwe Pim Fortuiyn op om deze mensen weg te vagen?? Wil u meer weten over de corruptie van de hoge heren www.klokkenkuideronline.nl

 • no-profile-image

  geert

  Jan uit mastenbroek is zeker jaloers op die personen die hij hier allemaal noemt?

 • no-profile-image

  nora

  Coop. moet inderdaat voor de melkleveransier op kommen.
  En dan naar meneer AH stappen.
  praktijk op Schiphol: flesje halfvol 33 cc
  kosten consument 2.70 per liter 1.5 % vet. bijna 1 liter leverd 8.10 op.
  sep. vorigjaar wij kregen 0.33 voor 4.44% vet per liter
  HEEL HEEL TREURIG

 • no-profile-image

  fryske boer

  nu ddb opheffen zijn we er voorgoed vanaf jongens jullie staan echt voor paal

 • no-profile-image

  bianka

  Jan Mastenbroek, heel herkenbaar. Mijn man werd geweigerd als bestuurslid voor onze regio Campina, men wil geen mensen die kritisch zijn, alleen gasten die met de handjes gevouwen opkijken naar de top en ja en amen knikken.

  Blijf alsjeblieft allen de melk weigeren te leveren. En we moeten inderdaad uitkijken dat FF / Campina niet vanuit Ned de Duitse markt opvliegen, want die boeren moeten nu gesteund worden, zij hebben met z'n allen al bereikt dat men aan de onderhandelingstafel zit!!!!!!!

 • no-profile-image

  bianka

  Ik word er bijna bang van, die tegenstanders van de DDB-acties. Zijn het eigenlijk wel ondernemers? Jullie zijn alleen maar bereid om aan de kostenkant van je bedrijf te werken, zou het niet van ondernemerschap getuigen ook eens te kijken naar de inkomstenkant, wellicht (en daar ben ik zeker van) kunnen we daar meer aan verdienen. Dus kom op allemaal en laten we de cooperaties een steun in de rug geven door ze een vaste inkoopprijs te geven, waar ze dan weer mee naar de supermarkten kunnen, in Duitsland is men bijna zover. Waar moet men anders dagverse melk gaan halen????? toch niet uit China, met deze hoge brandstofprijzen!!!!!!!!!

 • no-profile-image

  helder

  Als we maar beseffen dat agrarisch Nederland te klein is om verdeeld te zijn.
  Eendracht maakt macht!

  Bedenk wat de gevolgen zijn.

 • no-profile-image

  jan

  Ook van de toverdrank van Sieta gedronken Jan. Je reactie kan alleen maar van de niet normaal functionerend iemand komen

 • no-profile-image

  Jan

  Handelswijzen van Friesland Food


  -In Losser stond een coöperatief koffiemelkfabriekje "Dinkelland" "Dinkelland" produceerde voornamelijk koffiemelk. Friesland Food die de enige koffiemelkproducent in Nederland is, heeft hun koffiemelk een een aantal jaren ver onder de kostprijs op de markt gebracht. En het koffiemelkfabriekje ging ging op de fles. (ex-lid "Dinkelland")

  -Farm Dairy opgericht door Dhr. De Bruijn, kwam een aantal jaren geleden als nieuwe speler op de markt van dagverse produkten. Op een gegeven moment konden ze geen verpakkingen voor melk meer krijgen. De reden: Friesland Food had hun leveranciers van verpakkingen gedreigd op te stappen als zij verpakkingen aan Farm Dairy zouden leveren. Resultaat Farm Dairy is opgekocht door Friesland Food. Bron: medewerker van Farm Dairy

  -De directeur van Cono heeft al wel eens laten weten dat ze eingelijk een paar cent meer voor de melk aan hun boeren kunnen betalen. Maar als ze dat doen krijgen ze problemen met Friesland Food.

  -Zoals bekent betaald Kaasfabriek Rouveen zijn boeren een veel betere melkprijs uit als Friesland Food. Maar de leden wordt op het hart gedrukt dit niet openbaar te maken. "We mogen niet te veel uit de pas lopen Friesland Food" zeggen ze. Ik kan maar één reden verzinnen represailles van Friesland Food.

  -Een regiobestuurder, vanzelfsprekend LTO lid, van Friesland Food vond dat een hogere melkprijs helemaal niet nodig was. "Daar kopen de boeren toch alleen maar nieuwe tractors en veel te duur quotum van". Dat zelfde bestuurslid koop zelf ook een nieuwe tractor met voorlader. Bovendien stond of staat hij bij Rouveen op de ledenreservelijst.
  Het zijn het de grote zuivelfabrieken en de LTO bestuurders, de Rabobanken die ons die ons vertellen dat me de kostprijs moeten verlagen door meer melk per man te produceren en ons voor te bereiden op het Quotumloze tijdperk, de "vrije markt". Gevolg de nieuwe stallen vliegen als paddestoelen uit de grond. Is het dan vreemd dat de quotumprijs stijgt.

  -Toen de DDB werd opgericht wilde Friesland Food de ledenraadsleden die lid waren werden van de DDB royeren. De DDB heeft daar mee ingestemd op voorwaarde dat ze de ledenraadsleden die lid waren van LTO ook zouden royeren.

  -Kandidaat ledenraadsleden worden op hun loyaliteit aan de doelstellingen van het bestuur. In de praktijk komt het er op neer dat je niet kritisch moet zijn en een trechter op je hoofd moet hebben. Daar kan het hoofdbestuur van alles ingooien en het komt er beneden zo weer uit. De minst kritische geesten en de meest gehaaide baantjesjagers worden in het hoofdbestuur gekozen door ………….. jawel de hoofdbestuursleden. En als ze uit het hoofdbestuur moeten vanwege het einde van hun termijn dan is er altijd wel nieuw baantje bij de LTO, CR Delta, De GD, een Waterschap, wethouder voor CDA of VVD, de Rabobank, etc, etc.


  -Mensen het wordt tijd dat we het heft weer in eigen hand nemen. De grote zuivelcoöperatie worden gegijzeld door deze mensen. Laten wij ons nog langer gijzelen????

 • no-profile-image

  een teleurgestelde boerin

  Wat ik mis in de hele melkstrijd is de eenheid onder de boeren. We hoeven niet allemaal DDB-lid te zijn of juist niet maar we moeten wel met elkaar kuinnen overleggen i.p.v. naar de rechter. en wat ik ook niet hoor is een tevreden boer die zegt, het is helemaal goed zo, als de DDB extra geld eruit weet te slepen, dan weiger ik het te ontvangen, Nee, als er meer uitbetaald wordt houden ze hand ook wel op. hypocriet gedrag. Nee, alle boeren die een grote mond opzetten en overal tegen aantrappen, willen gewoon hun eigen grote mond horen en overleg is er niet bij!! Stelletje kleuters, luister eens naar elkaar en besef dat je de beste kans sinds jaren hebt laten liggen om een betere toekomst voor je bedrijf en je gezin te krijgen. Blijkbaar is schreeuwen belangrijker dan luisteren.

 • no-profile-image

  Observerende buitenstaander

  als ik de reakties van sommigen hier lees, wordt mijn gevoel bevestigd, dat het boerenvolk voornamelijk uit lomp klootjesvolk bestaat. bah.

 • no-profile-image

  observerende buitenstaander

  ach, boeren zijn niet gefokt om samen te werken. Ieder voor zich en God voor ons allen. (En dan maar hopen dat God bestaat)

 • no-profile-image

  Peter

  Oei, een rechter moet zich bemoeien met de acties van de leden tegen hun eigen coöperatie, vraag me af of dit de oplossing is. Want waar rook is is vuur, en het heeft dus geen zin meer om het in een doofpot te duwen. Er zijn leden bij zijn die meer geld willen voor hun melk.

  dat probleem moet de coöperatie oplossen!!! coöperaties, blijf de belangen van jullie leden behartigen, en niet alleen die van jullie afnemers!

 • no-profile-image

  Red Dear

  Mensen, snel Neelie Kroes bellen, zij weet wel om te gaan met die Kartelmanskes.....

  Zelfs bij de benoeming van de nieuwe directeur Schiphol... speelt het. Zit je niet in het clubje, kom je niet in aanmerking.....

Laad alle reacties (24)

Of registreer je om te kunnen reageren.