Home

Achtergrond 16 reacties

DDB: melkleverstaking gaat onverminderd door

Het bestuur van Dutch Dairymen Board (DDB) wil haar leden niet blootstellen aan intimidatie van derden die blokkades bij zuivelfabrieken proberen te breken. Daarom zijn blokkades opgeheven.

De melkleverstaking gaat volgens DDB onverminderd door. Friesland Foods is vanaf middennacht weer begonnen met het ophalen van melk bij haar leden.

Ger Timmer

Laatste reacties

 • no-profile-image

  wieberen

  melkleverstaking gaat door prima ga mooi door maar blijf van produktielokaties af minderheid mag nooit meerderheid zijn wil opleggen kosten van deze ondoordachte blokades moeten ook bij deze minderheid neergelegd worden daar staan zij natuurlijk voor deze helden

 • no-profile-image

  boerin L

  Wat , zetten leden uit bestuur van Friesland Foods knokploegen aan tegen hun eigen leden die staken, het bestuur kan beter d.m.v.praten tot een oplossing komen.
  Intimidatie,Kijk wat er in Birma gebeurd, helpt niet.
  Al twee jaar wordt er om een oplossing gevraagd aan de grote cooperatie.
  De grote cooperatie heeft macht, gelukkig betalen ze zich zelf en werknemens wel een goed salaris, van de door boeren aangeleverd goedkope grondstof uit.
  Het is toch logisch dat er eerst een prijs voor het product wordt afgesproken.
  Als je bij de dokter komt, staat er voor een visitie ook een vast bedrag, zeg je later ook niet dat de visitie je maar de helft van de prijs waard was.
  Al jaren erger ik mij aan de verdeelheid onder de boeren, dit kost ons heel veel geld.
  Het bedrijfleven heeft bonden die voor de leden opkomen, die resultaat behalen, waar de politiek niet omheen kan, waar ondererhandeld wordt en dan met elkaar uit een voorstel komen.
  Zoeken uiteindelijk een middel weg waar iedereen zich in kan vinde.
  Waar is het helder boerenverstand?
  SAMEN BEREIKEN WE MEER, VOOR NU EN IN DE TOEKOMST.

 • no-profile-image

  koetje

  DDB Debiele Doordram Bende

 • no-profile-image

  melkleveraar

  nou nou wat stoer van de ddb-ers,Fabrieken blokkeren omdat ze overtuigd zijn van hun gelijk en als wel melkleverende boeren (meer dan 90%) dan de fabrieken deblokkeren zijn het lafaards etc.
  Deze mensen hebben een ander idee dan jullie. Mag dat niet??
  Kenmerk van een democratie: Meerderheid van stemmen telt!

 • no-profile-image

  .

  George Heinzle Terryland Farms Inc. 1670 conc. 6, St. Eugene, Ontario K0B 1P0 Canada

  An die Deutschen Milchbauern Wir haben von Eurem Milchlieferverzicht vernommen und hoffen dass auch Ihr einen anstaendigen Milchpreis bekommt. Wir hoffen dass Ihr stark bleibt und den Streik durchhaelt bis Ihr einen unterschriebenen Vertrag von Eurem geforderten Milchpreis habt. Ihr duerft ja nicht fruehzeitig aufgeben! Wir wuenschen Euch einen Milchpreis so gut wie den unserigen.

  George Heinzle Milchbauer

 • no-profile-image

  gerrit

  DDB-ers of NMV-ers mogen van mij actie voeren zoveel ze willen maar wel voor eigen publiek en niet voor degene die wel gewoon melk willen leveren. Hou het ludiek zoals melk uitdelen langs de openbare weg. De markt bepaald de prijs en gelukkig maar. Overigens we doen het onszelf aan want zodra we weer een hogere prijs beuren dan gaat ook de kostprijs weer naar boven toch?
  Vraag mechanisatiebedrijven maar hoeveel ze dit jaar al verkocht hebben.

 • no-profile-image

  japie

  Aktie voeren voor een betere melkprijs is ok. Als ondernemer heb je hier wel of geen goed gevoel bij. Laat elkaar dan in hun waarde. ik ben geen lid van de ddb, heb wel getwijfeld, maar door hun laatste actie om de fabrieken te bezetten is mijn twijfel volledig weg. Hiermee heeft de ddb de mogelijheid van melk leveren ons ontnomen en dit neem ik ze zeer kwalijk. In onze regio zijn nog genoeg ddb-ers (althans dat zeggen ze dat ze lid zijn) die hun melk nog gewoon leveren. Als je als fanatieke ddb-er je ballen wilt laten zien, ga dan naar die boeren en trek hier de tank open zodat de andere boeren wel hun melk gewoon kunnen leveren. Zielig om nu te zeggen dat ff de boeren tegen elkaar uitspeelt. Jullie doen dat zelf. Het lijkt mij ook dat niet alle ddb-ers deze laatste aktie kunnen accepteren. Dus opzeggen je lidmaatschap en je aktiebord (als je die nog hebt staan) snel achterin de schuur zetten. Groeten uit Salland

 • no-profile-image

  Sjors

  Gelukkig hebben we tegenwoordig camera's zodat we kunnen zien wat er echt gebeurd is en we niet die aanhoudende DDB propaganda/misleiding hoeven te geloven.....
  http://nl.youtube.com/watch?v=DnFWPi_g-D0

 • no-profile-image

  louis

  Het valt mij op dat er veel onvrede is, metname tussen de melkveehouders onderling.
  Zolang dit zo blijft, zijn de melkfabrieken de lachende derde.
  De melkveehouders vechten maar raak en de melkfabrieken hoeven geen inspanningen te doen om hun product zo goed mogelijk af te zetten.
  Ik ben zelf geen melkveehouder, maar heb wel mijn mening.
  Ik adviseer om eerst maar eens goed uit te zoeken wat de melkfabrieken er aan doen om een zo goed mogelijke melkprijs te betalen.
  Ik kan mij namelijk niet voorstellen dat deze fabrieken het maximale er proberen uit te halen.
  Hoe kan het toch dat de olie t.o.v. 20 maand terug nu 250% in prijs is????
  Dit is heel simpel, men heeft hier namelijk goede onderhandelaars.
  Let wel, er is totaal geen schaarste, maar daar wordt wel op gezinspeeld.
  Het gevolg. Iedereen is bang voor een eventueel tekort, met alle gevolgen voor de prijs.
  Slim op poten gezet door Shell, die er op deze manier alles aan doen om het meeste geld voor hun product te krijgen.
  Laat er in de voedelindustrie nu ook een tekort zijn.
  Wat zou je dan verwachten????
  Echter het geen wat er gebeurd is U bekend.
  Melkfabrieken, doe wat van U verwacht wordt.
  Het ijzer moet je smeden als het heet is, dus naar boven met die prijs.
  Iets anders is gewoon niet uit te leggen.

 • no-profile-image

  Melkveehouder

  Hey Sjors,

  Wat is de juiste link bij youtube?? Ben wel benieuwd

 • no-profile-image

  Jos

  DDB en MNV, goed zo, gewoon door gaan!! Ondanks die mensen met die grote mond dat je het niet goed doet. Het zijn echt de zeikers en dom oren die zich negatief op stellen! Helaas is dat, diegene die goed doet wordt gestraft en die niks doet.... Ik denk dat de boeren al genoeg over zich heen gehad hebben. Een keer goed van je afbijten is hard nodig. Die Nederlandse melkveehouders die niet mee doen ,ook geen hogere melkprijs. Dan ruimt het zich zelf op en hebben we mischien in de toekomst een gezonde bedrijfstak die goed voor zich zelf opkomt. De grote cooperaties weg, LTO weg, de slappemelkveehouders weg. Dit gebeurd als er niet meteen onderhandeld wordt over een eerlijke melkprijs. Je zit dan op een eiland in Europa, want daar beginnen de onderhandelingen wel over een hogere melkprijs

 • no-profile-image

  piet

  Gelukkig steund twee derde van de boeren de DDB, en zijn de negatiefe reakties van de profiteurs (of zoals een wakker dier uit weidenstein zegt: potenieeele NSBers) niet een reeele afspiegeling van wat er werkelijk onder de boeren leeft!!!!!

 • no-profile-image

  onbekend

  zozo.... hebben de mensen die lid zijn van lto het nog niet in de gaten? aan welke kant staat lto?

  DE BOEREN NEE
  DE ZUIVEL JA
  DE OVERHEID JA

  aan welke kant staat lto nu echt?
  wat heeft lto nu voor u als ondernemer betekend? niet veel! lto draait overal om heen behalfe als ze met hun dikke kop op tv kunnen komen en de schoenen poetsen van de top zuivelfabrieken en dan ook nog even de schoenen poetsen van de overheid..........

  wie vertegenwoordigd de melkveehouderij nu dan ddb of lto????? ik weet waar ddb voor staat (samen met haar leden).
  de rest wat geen melk heeft laten weglopen is gewoon (een beetje) bang!!! als je nu al op het randje zit van wel/niet overleven wat dan over 10 jaar? dan nog steeds geld mee brengen naar je werk?(wat je passie en je leven is) NEEEEEEEEEE......... dat kan toch zo niet iedereen heeft recht op een kostendekende melkprijs, dat geld voor lto en niet lto leden! als de leden van lto maar goed in de gaten hebben wat van macht de zuivel en de winkels hebben, en dat dat zo niet langer door kan gaan!!

 • no-profile-image

  boertje

  Laat boeren die hun melk niet willen leveren de melk in de put lopen. Maar ga niet de melkfabrieken blokkeren zodat andere boeren hun melk niet kunnen leveren. die dat wel willen doen. Elke boer moet hun eigen keuze kunnen maken of ze kunnen leveren of niet. Hier maakt de DDB een grote Fout. Ik respecteer jullie keuze om te demonsteren maar respecteer ook de visie van niet actievoerders

 • no-profile-image

  japie

  Dank aan FF-leden die met gepaste fatsoen de DDB-dwazen bij de fabrieken het weg weten te praten. En de 95 tot 97 % van de FF-Leden gewoon weer melk kunnen leveren. Trouwens ik zag ook nog een DDB lid met trekker die gewoon door blijft leveren aan een andere fabriek, is dat nou de DDB of NVM. (Het zijn gewoon allemaal boeren die geen verstand hebben en graag met de grote bek vooraan staan.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Al de DDB-boeren hebben een grote plaat voor hun kop. Laat ze hun melk aanbieden voor 43 cent, maar dan zonder ophaalgarantie. Eens kijken hoeveel er opgehaald wordt. In het gewone bedrijfsleven worden ook alle kosten doorberekend, maar als die zo hoog ligggen dat niemand het wil kopen is het ook einde verhaal. Dit is het zelfde als die DDB-MANIE, een hoge prijs rekenen, maar niet kijken of er uberhaupt kopers voor zijn. Kijk liever naar de kostprijs en blijf bij de 50% beste en je hebt bestaansrecht.

Laad alle reacties (12)

Of registreer je om te kunnen reageren.