Home

Achtergrond 146 reacties

DDB-leider stopt wellicht

Wanneer de zuivelactie van de DDB in Nederland niet slaagt, zegt Sieta van Keimpema af te treden als voorzitter van de Dutch Dairymen Board (DDB).

De DDB voert actie voor een basismelkprijs van 43 cent. "Ik kijk nog positief tegen de actie aan maar doe dit geen tweede keer. Wanneer de actie niet slaagt en ik geen steun meer krijg, treed ik af", zegt Van Keimpema.

De vakgroep LTO Melkveehouderij wil het gesprek aangaan met de verschillende partijen die betrokken zijn bij de actuele situatie in de Nederlandse zuivelwereld. "We willen een open dialoog op bestuurlijk niveau met de Dutch Dairymen Board (DDB) en de Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO)", zegt Frits Mandersloot van LTO Noord.

Van Keimpema is bereid tot een open dialoog, al is zij persoonlijk nog niet door de LTO benaderd. "We hebben vandaag zelf een uitnodiging per koerier naar de LTO gestuurd." De NZO beraadt zich nog op de oproep. "We ontvangen van onze leden wisselende reacties op wat er in de zuivelsector gebeurt", vervolgt Mandersloot.

LTO zegt zonder claims vooraf weer met elkaar in gesprek te willen komen. "Verschillende meningen over actuele kwesties en ook over het toekomstige zuivelbeleid mogen geen barrière zijn voor een open dialoog", zegt Kees Romijn, vice-voorzitter van LTO Melkveehouderij.

Het initiatief om bij elkaar te komen komt van voorzitter Sybren Attema van Friesland Foods. Hij riep maandag op om de dialoog met elkaar aan te gaan.'

Lees ook LTO wil open dialoog

Laatste reacties

 • no-profile-image

  ireen

  hehe iemand met verstand

 • no-profile-image

  Andere tukker

  Lekker sadistisch Ireen. Ik heb ergens gelezen dat je achteraf woont en 2 honden hebt. t'Zal wel zo'n ouwe vrijster zijn.

 • no-profile-image

  Piet

  Volgens mij staat er hier nu 3% voor schut. En één vrouw genaamd Sieta voorop.

 • no-profile-image

  DE TUKKER

  Nou andere tukker vandaag nog wat gehoord van de ddb de actie in heiloo is ook van de baan.En ik denk dat vanavond de hele actie word afgeblazen,moeten we nog een kaarsje aan steken onder de kroeze boom in fleringen, voor DDB!!!!!!!!!!!!

 • no-profile-image

  oprotten

  rot maar gauw op met die hele DDB dan kunnen wij weer melk leveren

 • no-profile-image

  Jan Tjalma

  Het is jammer om te zien dat dit bericht weer uit zijn verband gerukt wordt. Wat Sieta zegt is dat wanneer de DDB actie niet slaagt dat ze misschien aftreed. Dat is erg begrijpelijk als je ziet hoe ver ze haar nek uitsteekt voor alle boeren in Nederland. Als diezelfde boeren je dan laten zitten zou ik ook aftreden. Alle negatieve boeren over de DDB actie vergeten dat deze actie slechts onderdeel is van een grote Europese actie (EMB). In Zwitserland zijn de eerste resultaten al behaald met een melkprijsverhoging van 4 cent naar 48 cent. In Belgie is ook al een fabriek die de gevraagde 43 cent uitbetaald. En in Duitsland zijn de onderhandelingen al in volle gang en is de verwachting dat er binnen enkele dagen resultaat is. Hoe kunnen alle negatieve boeren over de DDB hier zo makkelijk aan voorbijgaan?

 • no-profile-image

  fryske boer

  over een ding moeten we het allemaal wel eens zijn de eerste trekker die voor de poort van een zuivelfabriek ging staan betekende het einde van de ddb wat een verschrikkelijke zelfoverschatting ga jullie wonden likken mensen

 • no-profile-image

  'n duitser

  Nederlandse melkveehalters ik hoop dat jullie melkprijs ver en ver onder de 25 ct zakt, een Nederlands product komt er bij ons niet meer in!

 • no-profile-image

  Andere (ex) Tukker

  Oke Tukker is zal wat vertellen.... Ik komme nich zovolle meer in't cafe, vrouw en kinders! En doarbie bin ik veurn paar joar leen' tukkerland verloaten en naor rechts hengoan, de poal over. 't Is hier goadween met zelfde gedachten onder mekoar. En wie kriegt voor't bettere melkpries. Dan muj nich te hard luuien want dan kan"k oe hoar'n zo kort an' poal! Ai't geern' weetn' wil't ik zat vrooger vull in de hook van Geestern en 't Venn. Roop' moal an goaw he soep'n

 • no-profile-image

  jannie

  Nog één keer en dan kap ik met deze onzin.
  Hoe wij boeren, en of we wel of niet naar accountans luisteren daar weet je geen bal van tukker nabij de kroeze boom.
  En schreeuwers???????Kijk aub even naar die balk in je eigen oog, want dat wordt tijd!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Als je 'm gevonden hebt en het licht ziet, laat het dan pas weten..
  Lees : Als je anders denkenden een beetje meer in hun waarde laat.
  Succes met robot, kostprijs etc. Maar vooral met de gibo, dan kom je er wel.

 • no-profile-image

  andere tukker

  Ik kan wel tegen commentaar van een vrouw, moet je de mijne maar eens horen! En over geen Nederlandsprodukt dat was mijn collega, zo noemen wij elkaar hier nog. En ik/wij moeten wel blijven want we moeten helpen de Nederlandse markt vol te melken omdat jullie jezelf kapot lopen te schreeuwen en maken. Trouwens je kwam toch van buiten de landbouw? Moeilijke wereld he?

 • no-profile-image

  Boerin

  Beste Sieta,
  Het zou mij erg spijten als je stopt met het voorzitterschap. Een ding is mij erg duidelijk geworden, Waar alle bestuurders in deze mannenwereld, aan het woord komen, ben jij een van de weinigen die aan de media en de burgerij, kort, duidelijk en inzichtelijk weet over te brengen waar het om gaat. Als je zou besluiten om te stoppen, wat ik beslist niet hoop,dan wil ik je in elk geval hartelijk danken voor alles wat je voor de sector doet en gedaan hebt. Alle lof en alle goeds!

 • no-profile-image

  Fam. Hendriks

  Beste Nederlandse collega's,
  Ik heb afgelopen week zowat alle artikels van boerderij.nl gevolgd ivm de leveringsstop en het platleggen van de fabrieken. Wat mij opvalt is de diversiteit die bij jullie te boven komt, het lijkt wel een oorlog tussen boeren, Dit komt echt niet over jongens, niet naar het buitenland, niet naar de consumenten. Tracht samen een oplossing te vinden want wat jullie nu doen is echt iets om jullie eigen over te schamen als volwassen melkveehouders die jullie zouden moeten zijn.
  Ik steun de acties van DDB niet echt, de melk die weggelopen is in drijfmestkelders enz. is voedsel, daar smos je niet mee,
  als je het dan tog doet, zorg er dan voor dat iedereen dit doet, maar niet door hen te verplichten maar te overtuigen.
  Het platleggen van de melkfabriek blijft een schande, ik moet me niet voorstellen hoe het moet geweest zijn voor startende melkveehouders, je moet beseffen dat niet iedereen kan en wil meedoen aan de leveringsstop.
  Iedereen heeft andere gedachten, sommige denken tegen de wereldmarkt te kunnen produceren. Als het zo is dan is dat zo...
  Ik snap 1 ding aan dit hele verhaal wel niet, volgens cijfers die wij in belgie kunnen bekijken wordt er dit jaar 44 miljoen euro aan supperheffing betaald in Nederland. Hadden jullie de melk niet wat eerder moeten laten weglopen? dan had ik het plaatje tog een beetje logischer gevonden...
  In ieder geval, de DDB heeft voor een lagere kostprijs gezorgd, de boeren die overleveren kunnen dit jaar gerust melken, van economische melk gesproken, cynisch genoeg gaan dat hoogstwaarschijnlijk geen leden van de DDB zijn...

 • no-profile-image

  No milk today

  Maar ze heeft zeker iets om trots op te zijn, zie hieronder haar eigen tekst:


  Beste collega's,

  Hieronder de tekst van de ansichtkaart die vandaag op de post is gegaan naar alle melkveehouders in Nederland.

  Zuivelindustrie gaat overstag

  De melkleverstop heeft de eerste concrete resultaten opgeleverd. De directeur van melkverwerker Walhorn, waar Duitse, Belgische en Nederlandse melkveehouders bij zijn aangesloten, heeft een resolutie ondertekend, waarin staat dat Walhorn zich in gaat zetten om 43 cent uit te betalen, zich in zal zetten voor een flexibele productiebeheersing om vraag en aanbod op de Europese melkmarkt in evenwicht te brengen en mee zal werken aan een inhouding van 0,5 cent per kg melk om deze flexibele productiebeheersing mogelijk te maken.

  Daarnaast zet hij zich binnen de zuivelindustrie in, om deze doelen te bereiken. Als eerste stap heeft hij voor de Belgische EMB en de Waalse Boerenbond een gesprek geregeld met de Belgische zuivelindustrie (o.a. Milcobel en Campina België). Dit gesprek heeft 2 juni jl. plaatsgevonden.

  Een groot aantal melkfabrieken heeft in Duitsland een mandaat afgegeven aan de Duitse Zuivel Organisatie om te onderhandelen over de melkprijs met de BDM/EMB. Zodra duidelijk is of Campina en Friesland Foods dit mandaat ook hebben afgegeven, brengt de DDB dit in de landelijke pers, en ook de consequenties die dit voor de Nederlandse zuivelindustrie heeft.

  Op de site van de DDB vindt u een video over de blokkade van Campina Keulen in Duitsland. Wat daarbij opvalt is, dat de directie meteen komt praten met de actievoerende boeren, er geen agressiviteit is tussen collega-melkveehouders en er ook geen gerechtelijke procedures tegen de BDM worden gevoerd!

  In Oostenrijk wordt 70% van de melk niet meer geleverd, een percentage dat iedere dag stijgt. In Zwitserland blijft 50% van de melk thuis en sluiten iedere dag nieuwe collega’s aan bij de leverstop.

  De president van de EMB, Romuald Schaber, doet een dringende oproep aan de Nederlandse boeren om massaal aan te sluiten bij de leverstop. Nederland is een belangrijk zuivelland, de deelname van de Nederlandse melkveehouders is een grote steun en motivatie voor de Duitse, Oostenrijkse en Zwitserse collega’s.

  Melkleverstop nog steeds in Nederland

  In Nederland is de melkleverstop nog steeds van kracht, evenals blokkades. De blokkade bij Friesland Foods Nijkerk is door de rechter opgeschort naar 12 juni a.s. Dan zal de zaak behandeld worden en zal de DDB verweer voeren. Nieuwe blokkades zijn niet uitgesloten en ook bij Campina Heiloo is de blokkade nog van kracht.

  Opvallend is het dat zowel Friesland Foods als Campina geen (juridische) pogingen hebben ondernomen om hun Duitse locaties weer vrij te krijgen, terwijl de situatie in Duitsland veel ingrijpender is, daar zijn bijna alle melkverwerkers geblokkeerd.

  De melkleverstop en de blokkades verhogen de druk op de zuivelindustrie om zo snel mogelijk aan de eisen van de EMB te voldoen.

  In de EMB is de afspraak gemaakt dat alle acties en de melkleverstop pas beëindigd worden als alle belangrijke EMB-landen een akkoord met de zuivelindustrie hebben. Daarbij hoort Nederland ook. Laat uw buitenlandse collega’s niet de kolen uit het vuur halen, sluit aan! Wij horen er bij te zijn, nu de Europese zuivelsector een nieuwe tijd tegemoet gaat.


  Met vriendelijke groet,

  Sieta van Keimpema

  Voorzitter DDB

 • no-profile-image

  tukker

  Andere tukker.Waar kunnen we onze melk kwijt als we de prijs vooraf vast stellen?Je bent niet verplicht om een coop te leveren,van bakel spotmarkt.Nee ik ben geen lto bestuurder.Is de oorzaak van deze commotie de lage melk prijs of de te hoge kostprijs op veel bedrijven,ik denk dat het een cobinatie van die twee is.En aan de kosten is op veel bedrijven nog veel te halen als we accountens mogen geloven, op een bedrijf van 6.5 ton praten over ver schillen tussen hoog en laag van wel 60.000 euro, en daar zit het probleem op veel bedrijven,dan moet je niet alles en iedereen overal de schuld van geven een gedeelte van het probleem zit bij de boer zelf........Het artiekel van 5.43 spreekt mij in dit verbant wel aan.En wat betreft enige steun /sympathie/fatsoen, daar hoef je van mijn kant niet te rekenen als je melk degradeerd tot mest.We zijn het in nederland vaak maar over 1 ding eens en dat is dat we het niet eens zijn met elkaar.groeten van de tukker .

 • no-profile-image

  ireen

  belofte maakt schuld!!!!! dag sieta

 • no-profile-image

  ireen

  nee jan niet dag ireen want ik zit niet bij de ddb(of lto)

 • no-profile-image

  collega boer

  veel succes met de acties.

 • no-profile-image

  ireen

  beste mevrouw marja zo simpel is het niet. ik ben getrouwd met een boer en dus boerin maar mijn achtergrond is marketing en productberekening en nog een aantal dingen (te moeilijk om snel uitte leggen)er spelen veel meer factoren mee ,en de actie van de ddb is veel te kort door de bocht en daarom steun ik hun niet.

 • no-profile-image

  roel

  vroeg in de morgen gratis advies.LET OP GEEF JE MELKQUOTUM NIET VOOR EEN PRIKKIE AF EN JE LANDBOUWGROND AL ZEKER NIET, WANT DEZE STIJGT ZEKER WETEN 20% IN WAARDE PER JAAR.LET OP DE GROTE BOEREN PAKKEN ALLES AF VAN de KLEINE BOEREN. MIJN ADVIES VERKOOP GEEN QUOTUM EN ZEKER GEEN GROND, DIT IS DE BESTE INVESTERING VASTHOUDEN, DUS NIETS LEVEREN. LTO KOMT TOCH ZEKER OOK OP VOOR DE KLEINE BOER DIE ZIJN LIDMAATSCHAP BETAALD.

 • no-profile-image

  Linda

  Beste Ireen, laat je niet gek maken. Sommige mensen weten nu eenmaal niet beter. De werkelijkheid kan hard zijn. Kortzichtigheid en onwetendheid spannen hier de kroon. Ik zou er maar geen woorden meer aan vuil maken.

 • no-profile-image

  jan berend

  Uit alle reacties merk ik steeds weer dat LTO het SCHOOTHONDJE van onze arrogante zuivelbestuurders is.

 • no-profile-image

  Ik

  Hey ik zie die duitser nog niet
  Zekers nog druk bezig om zijn melk over het land te spuiten of in de gierput???? te dumen.
  Wat zal het daar lekker ruiken nu
  Ireen ook al van de partij zie ik

  Groetjes Ik

 • no-profile-image

  DE TUKKER

  Ja dat weet ik heel goed vraag en aanbod bepaald de prijs, dat is altijd zo geweest en zal ook zo blijven...........Maar er zijn altijd mensen die ,die uitdaging niet aandurven van mij mag het qutum met 10% verruimt worden zo nu hebben meteen een nieuw discussie punt.

 • no-profile-image

  fryske boer

  kijk daar is het bewijs geleverd met die prijs moet extukker riant inkomen kunnen halen niet dus concurentie kracht duitse veehouders is gewoon te zwak

 • no-profile-image

  DE TUKKER

  Jan uit friesland waar zit je de hele dag of heb je de handoek ook al in de ring gegooid,net als siiiiiiiiieta en die andere muiters.jullie geven toch zo niet op je hebt als ddb toch wel meer peilen op de boog om je doel te bereiken in de pruus gaat het allemaal zo voorspoedig als ik iedereen moet geloven.........

 • no-profile-image

  ireen

  en heb nog veel contacten in duitsland en daar zijn ook lang niet alle boeren het eens .
  het voordeel wat duitse boeren hebben op nederlandse boeren is dat duitse consumenten veel trotser zijn op producten van eigen bodem dan nederlandse consumenten. en dus bereid zijn er meer voor te betalen dan de nederlandse consument.

 • no-profile-image

  andere tukker

  Maar als de opbrengst nu kleiner is dan kosten= verlies. Maar dat verdoezel jij zeker met je hypotheek. Oftewel interen op eigen vermogen, kijk dat zijn pas uitspraken.

 • no-profile-image

  marja schoonhoven

  Boeren EN melkveehouders,
  als je je hoofd boven het maaiveld uitsteekt, kan deze afgemaaid worden. Zo werkt het wel op mijn gazonnetje. Dit geldt even zo voor mw. Keimpema. De heet gebakerde anti-DDB boertjes durven niet eens hun namen te vermelden op diverse internetsites het enige wat ze kunnen is hun gal spuwen!!!
  Als stedeling vraag, jullie willen toch een hogere melkprijs om kostendekkend te zijn? Bovendien lijkt het mij pijnlijk de sluitpost te zijn in de kolom waarin een product wordt geproduceerd. Rotterdam is de haven waarin vele grondstoffen voor de agrarische sector worden ingescheept. Zij die de grondstoffen duurder moeten inkopen berekenen dit toch ook door. Zuivelondernemingen berekenen hun kosten door zij het dan in neerwaards in de zuivelkolom?
  Helaas van het weglaten lopen van de melk, maar jullie boeren gebruiken toch ook mijn belastinggeld voor het ontrekken van productiegronden, het liefst nog voor dure woningbouw, verplaatsingssubsidies als gevolg, natuurbeheerssubsidies, ontpoldering, braaksubsidies, voedsel voor biogasinstallaties, voedsel uit derde wereldland gebruiken voor brokken, eenvoudige overnames, NSW aanvragen ed Mij lijkt het dat een aantal boeren zich verschuilen achter het laten weglopen van de melk. Op open dagen zagen wij gepassioneerde melkveehouders, na het verdiepen in de materie zagen wij dat men geen andere keus heeft. Leuk de ludieke actie bij ons op de hoek, maar heeft ondanks uitdnodiging van hart van Nederland nog niet gehaald.
  Ik ben niet bang voor imagoschade, het enige wat ik ,en anderen, als burger weet is dat een boer altijd in het verdomhoekje wordt geplaatst. Veel burgers in Nederland zijn net zo naief en makkelijk als een aantal van jullie boeren denken er niet over na, te moeilijk. Burgers die zich in de materie verdiepen krijgen respect voor een aantal boeren die strijden voor een eerlijke melkprijs. Ik betaal graag 10 ct per liter meer. Voorheen haalde ik enkel Hollandse zuivel....

 • no-profile-image

  japio

  fantsoen rakkers van de dbb geluk gewenst met "de wereld op z'n kop"droom lekker van je eigen gelijk denk toch eens macro economisch. Jullie hebben een stukje van mijn eigendom belemmerd wat schade heeft gegeven. Ga voor de poorten van v/d steege/van bakel liggen als je €0,27 krijgt en leer praten en als je geen verstand van zaken hebt zwijgen is .........

 • no-profile-image

  Ik

  Hey Ireen

  Ik moet ook aan het werk
  maar dit werk wel verslavend
  Wat was het onderwerp ook al weer????
  hahahhhahaaVeel plezier op de koffie
  En het maakt mij niet uit wie het is
  Hij/Zij mag van mij part een drol op tafel leggen ( als het maar niet sputtert)

  Groetjes Ik

 • no-profile-image

  DE TUKKER>>>>

  Ja dat koeien melken, dat kun je wel makkelijker krijgen moet je het laten doen, en dat kan alleen als je een lage kostprijs hebt je begint het al te begrijpen.........En dan noch een tip opbrengs min kosten is winst ,altijd zo geweest veranderd ook niet, of nog nooit van winst gehoord?????????.Nog schokkende berichten van sieeeeeeeeeta en de muiters? en noe eerst koffie.

 • no-profile-image

  boerin

  Wat gebeurt er als er in Duitsland een accoord word bereikt tussen de boeren en de zuivel? In Duitsland zitten ook campina en frieslandfoods. Zou het ook zo kunnen zijn dat wij in plaats van "mee te liften" op hun afspraken straks worden afgestraft met een nog lagere melkprijs dan nu al het geval is? En als dat gebeurt moet er dan alsnog actie gevoerd worden? Ik denk dat het niet verstandig is dat we als Nederlandse boeren aan de kant blijven staan bij deze Europese actie. Je kunt niet verwachten van de landen die nu actie voeren dat ze ons straks gaan helpen terwijl wij als Nederlander onze collega's in het buitenland op dit moment volkomen negeren.

 • no-profile-image

  G.Colenbrander

  Hallo Sieta. IK denk dat het verstandig is nu meteen te vertrekken, en neem de rest van de DDb ook mee naar huis. Het is klaar,lik jullie wonden en ga terug in je hok voordat je nog meer brokken maakt.

 • no-profile-image

  BDM lid

  Sieta voor dat je een besluit neemt kom even naar ons in Duitsland bij een bdm vergadering. Jij krijgt hier een staande ovatie. Ook in de rest van demonstrerend europa staan ze achter jou. Laat die paar Nederlandse domme boeren maar lullen. Wij hebben bijna onze melkprijs. Zwitserland is ook tevrede. Dit heb jij mede voor ons bereikt. Dat Nederland dit niet heeft is beter zo. Die menen toch dat ze alles beter kunnen. Misschien leren ze een keer iets hiervan als we in juni 43 cent krijgen en Nederland niet. Dit heeft niets meer met markt werking te maken. Ik heb nog nooit iemand zien demonstreren voor een lagere verkoop prijs. Vind het jammer dat ik er niet bij was in Friesland (ik moest met de bdm mee) maar anders had ik een actie gezien die nog nooit vertoont is. Ondernemers die strijden voor een lagere verkoopprijs. En het ergste is daardoor ook het hele imago tenopzichte van de buitenlandse colega's verpesten. Dit is ongelooflijk wat er in Nederland gebeurd is. Maar van mij mag je geriderd worden voor wat jij gedaan hebt voor die andere landen die het wel bereikt hebben.

 • no-profile-image

  Patricus

  RFF is doof, stom en arrogant, maar wil ook nog wil winst maken en heeft daar andere partijen bij nodig. RFF wil markt monopool zijn zonder kleine of andere gelijkwaardige partijen. Het gebruikt LTO als sprekende poppen.

  Oja het heeft ook nog melk nodig om producten te maken.
  Als het te lastig voor RFF wordt wil die Astma een dialoog, die men dan wel erg graag zelf wil domineren en bepalen.
  Kritische vragen of mensen zijn vooral te lastig want dat kan nauurlijk niet als je leiding hebt en democratisch gekozen bent als marionet. Stel je voor anders denkende mensen, mensen met andere strategiëen, dat past niet in een ccoperatie.

  Emotionele argumenten gebruiken als men de melk laat weglopen is erg goedkoop door minister en RFF. Hoezo voedselcrisis, als er dagelijks aan het einde van de keten partijen voedsel vernietiged en weggegooid wordt. Er is voedsel genoeg.
  Het is prijs speculatie en markt manipulatie geweest.

  Voor de boer moet het doel hetzelfde zijn, lage bedrijfskosten en een faire prijs voor hun producten. En een afzet markt creeren die dat verstaat.

  Stakende boeren in heel Europa voor een gezamelijk doel en beleid.
  Solidariteit is ver te zoeken, nee sussen en met de paplepel luisteren naar RFF en verdeeltheid zaaien onder de boeren.
  RFF wil machtig en alles overheersend zijn. LTO is haar middel en daardoor Laf met een dubbele F van Forever.

 • no-profile-image

  ireen

  aan: ik hier
  hahahaha eindelijk iemand met humor,
  maar die fiets krijg je vast niet terug.

 • no-profile-image

  ik

  Hey Tukker

  ja er zijn veel fietsen gestolen in twente bijna bij de grens van mooi nederland

  OOOoooh wat is die duitser stil
  ja hij moet er morgen ook weer vroeg uit om eerst zijn 100 koeien te melken en daarna alles laten weglopen en schoon maken . daar ben je nog wel even zoet mee
  Zou zeggen duitser succes ermee

 • no-profile-image

  ireen

  ja kan wel fietsen , maar met de auto gaat sneller

 • no-profile-image

  Andere Tukker

  Nee Ireen, wat je niet weet is dat een groot deel van de "Duitse" boeren Nederlanders zijn, ik ook. Wij hebben het lef gehad onze fietsen zelf op te halen. Lef dat is wat jullie niet kennen, je laten opnaaien door cooperaties en LTO. Maar ja dan wordt jij ook een keer genaaid ouwe vrijster

 • no-profile-image

  DE TUKKER

  Dag tukker,we hebben de laatste tijd veel oosten wind gehad en dan moet ik tegen de wind in schreewen dan hoor je me nog niet, dus wat dat betreft doe ik geen moeite, en wat de melkprijs betreft hou mij maar op de hoogte.succes met het boeren in duitsland..DETUKKER

 • no-profile-image

  ireen

  ik oude vrijster ach wat jij wil , en bevalt het in duitsland ?? ik heb er ook gewoond en gewerkt. wel sneu dat je als man niet tegen kommentaar van een vrouw kunt , ohja en was er net niet gezegt dat er geen nederlands product meer in kwam(in duitsland) ??? mag jij wel blijven dan???

 • no-profile-image

  toon

  allemaal slap gezever, gewoon weinig mellken met quotum voor een goede prijs. Let op:je kunt kiezen de quotumprijs daalt naar nul en meteen loopt de grondprijs op naar minimaal 10 euro per meter en de melkprijs blijft steken op 20 a 25 cent per liter tel uit je winst. En maar lekker veel melken,wie veel melkt is de grootste boer.

 • no-profile-image

  .

  Pffff, een aparte blind date site zou de lijst reactie's flink inkorten zodat we de ballast op dit forum kwijtraken.

 • no-profile-image

  Gerda

  Beste Sieta,
  Het is heel erg bijzonder wat je in zo'n korte tijd voor elkaar hebt gekregen in Europa. Je hebt niets dan een normale wens: een kostendekkende melkprijs. Dit steun ik ook van harte (met actie en melkleverstop). Jammer dat een heel aantal mensen neutraal is en een aantal niet gaat voor een kostendekkende melkprijs. Mocht het niet lukken, dan zullen we het moeten doen met de beloofde 25 - 27 cent van Friesland Foods. Een geruststelling voor de tegenstanders.
  Ik zie het dan voor de Europese melkveehouder inclusief Nederland somber in.
  Maar jij met een heel aantal anderen hebt dan nog van alles geprobeerd het tij te keren.
  Heel hartelijk dank (of het nu lukt of niet lukt) en kijk er positief op terug.

 • no-profile-image

  melkboer

  Antoon, kietelen kun je ook wel, mag ook. Maar je kunt niet ontkennen dat Sieta haar doel niet uit het oog verliest.
  En je kunt ook niet ontkennen dat Sieta geen last heeft van haar ego of andere belemmeringen die je vaak bij de (arrogante) bestuurders ziet.
  Je kunt zeggen wat je wil ( en ook anderen) maar Sieta verliest haar belangrijkste doel niet uit het oog en dat is zorgen dat de melkveehouder hier beter uit komt en de zuivelindustie gewaarschuwd is voor de toekomst. Met of zonder Sieta. En dat is gewoon pure winst.

 • no-profile-image

  klaas lieuwes

  beste mede veehouders. ik moet tot mijn teleurstelling zeggen. dat ik mij gigantisch schaam voor friesland foods.waar ik lid van ben. op deze achterbakse wijze mensen tegen elkaar opstoken. eerst zeggen tegen die mensen dat je de melk niet kan ontvangen.terwijl het meerendeel van de fabrieken nog open was. en jullie hebben immers gezegd dat jullie zoveel meer melk konden verwerken.dan klopt er toch iets niet. of jullie liegen over jullie capaciteit,of jullie wilden de melk niet verwerken om op deze manier boeren tegen elkaar op te zetten.ik vind dit laag bij de grond en ik ben er kapot van.het einde van de nederlandse veehouderij is in zicht.sieta ik wil jou nog wel bedanken jij hebt je best gedaan.en als je mij vraagt om mee te werken ben ik er direct klaar voor.

 • no-profile-image

  Jan

  Sieta heeft het volste recht om af te treden als haar missie niet slaagt. Dit gebeurt overal in het bedrijfsleven en in de politiek zou het ook wat vaker moeten gebeuren. RFF. en LTO hebben de boeren tegen elkaar opgezet en dat hebben ze zelf ook heel goed in de gaten, gezien hun oproep tot een dialoog. Bij de supermarkten hadden we niets te zoeken. Onze eigen bestuurders laten ons in de kou staan.
  Boeren denken dat ze nog zeggenschap, maar het blijft voor hun nu en in de toekomst afwachten wat ze toebedeeld krijgen. Gisteren in de Boerderij gelezen, dat grote boeren wel sneller groeien, maar het met de kostprijs niet veel beter doen. Ik sta ook niet volledig achter deze actie, maar heb de afgelopen dagen nog geen beter idee gehoord om onze bestuurders aan te zetten om hun uiterste best te doen.
  Om je achter de wereldmarkt te verschuilen en melk "weggeven"
  heb je niet zulke bekwame en dure mensen nodig.

 • no-profile-image

  frieslandboer

 • no-profile-image

  J.R. Jalvingh

  Beste Jan Tjalma,

  Volgens mij trek je zelf ook een bericht uit zijn verband. Als ik tenminste lees wat jij schrijft over een fabriek in België die de gevraagde 43 ct zou betalen. Volgens het door de DDB rondgestuurde gele kaartje is het nog niet zo ver, maar zet de directeur zich wel in om 43 ct uit te betalen. Maar dat verwacht ik ook van de directie van RFF. En meer mag ook wel hoor.

 • no-profile-image

  koeienfan

  wie is er nu dom??? boeren die boeren schade toebrengen??? en dan denken dat de "'gewone"' nederlander dat begriipt?
  wat ziet de 'gewone'nederlander......
  boeren die klagen en dure melk wegpompen in de mestput,alsof het afval is ! boeren die klagen over te weinig inkomen maar wel dag en nacht ergens kunnen staan blokkeren, klagen over diesel kosten maar met grote trekkers kilometers kunnen rijden !!

 • no-profile-image

  boerin

  en waarom dan geen actie tegen de supermarkten dat was slimmer geweest, want als een melkleverancier uit nederland niet wil of kan leveren halen ze het wel ergens anders weg (zo goedkoop mogenlijk) en de prijs in de schappen blijft hetzelfde .... wie verdient er nu dan het meeste aan ..... de grote supermarkt ketens maar daar was geen ddb er te vinden

 • no-profile-image

  jan

  En over een paar jaartjes is het,dag IREEN

 • no-profile-image

  Fatsoen

  De europese actie is bijna geslaagd, dus daar zitten ze allemaal in overleg. Hat ziet er goed uit, alle betrokken partijen beseffen de problemen. Maar hier in Nederland zij de gekken los gebroken. Wat een ordinair gedrag, hopen dat deze niet zullen profiteren van de melkprijs verhogingen. Je kunt ook de DDb bijna geluk wensen, zij hebben dit toch maar mee gerealiseerd!! Sita heeft er alles voor gedaan, en geen dankbaarheid? Rotzooischoppers je hebt het imago vvor de melkveehouderij verpest!! Als je een beetje body had gehad, dan had je nog gewoon met de acties meegedaan. Maar hou a.u.b. op met die smerige woorden naar zij die het uitstekend gadaan hebben!!

 • no-profile-image

  DE TUKKER

  Ja wij missen ook nog een fiets.........

 • no-profile-image

  tukker

  Hallo jan in friesland even een reactie van de tukker had je zeker wel verwacht he? Heb je nog nagedacht of we de prijs van het vee nu wel of niet vooraf gaan vast stellen dan kan sieta dit nog even meenemen voor ze opstapt!!!!!! En heb je ook nog nagedacht over de 30% van het lei en de 30% ddb leden hier heb je vast ook wel een duidelijke mening over!!!!!!! En wat betreft de wijsheid in pacht in je laatste bericht , ik denk dat hier meer sprake is van normaal nuchter boeren verstand, en zaterdag 31 mei was een historische vergissing van ddb dit was het begin van het einde voor die club raddraaiers .... Het is beter dat het hele bestuur opstapt en de ddb word opgeheven ze hebben boel verziekt op het platteland en niet andersom zoals jij beweerd.Heb jij het adres nog van sieta dan kan ik haar een kaartje sturen en zou het niet leuk zijn als zij geridderd zou worden?????? Wie word er nu de voor zitter er zjin toch wel personen met zo''n grote waffel die alles zo goed weten en zo uit de nek kunnen kletsen.Het besuur en daarmee de leden worden aansprakelijk gesteld voor alle schade dat word ook nog weer lachen, want er is geen verzekeringsmaatschappij die deze onzin verzekerd jullie worde hoofdelijk aansprakelijk gesteld........SLAAP LEKKER

 • no-profile-image

  tukker

  Andere tukker reageer even op de inhoud het heeft niks met frustratie te maken,ruzie.moeilijke jeugd. gaan we de veeprijzen ook vooraf vast stellen of werkt de markt niet zo. Je bent zeker wel naar ane geweest gisterenavond daar was sieta toch ook flink geklapt,en de melk weer in de gier put laten lopen,volhouden hoor met die anderde 99 boeren succes verzekerd voorzitter weg,de schade claim komt gewoon blijven lachen..........

 • no-profile-image

  Ik

  Hey Duitser

  Grote bek of nie
  Kijk daar heb je het nu kunnen ze niet winnen gaan ze schelden
  Echt iets voor een duitser, daarom begraven ze die ook met de mond naar beneden anders moet er teveel zand in
  Jullie kunnen ons gestolen worden
  Over gestolen gesproken
  Waar blijft die fiets van Opa

 • no-profile-image

  DE TUKKER

  Hallo marja,bekijk even het artikel van 5.43 en 14.00 En je hebt gelijk ik zit inderdaad wat te stoken ......

 • no-profile-image

  ireen

  nee hij die het minste bij de bank open heeft staan is de grootste boer!!!!!

 • no-profile-image

  .

  Ouotum zal door uitbreiding kelderen.
  Hou je quotum goed vast en kruip lekker terug onder de dekens dan blijf je warm gevoel houden. Zal buiten het bed nog koud gaan voelen.

 • no-profile-image

  DE TUKKER

  Goeie morgen,andere tukker gefeliciteerd met de melkprijs verhoging van de lidl met 10ct.

 • no-profile-image

  Pore Lonesome Cowboy

 • no-profile-image

  boer

  Sieta je hebt je werk gedaan.
  Je hebt een groep melkveehouders geselecteerd die nog in het socialisme geloven. ( zie het communisme en de kibboets)
  Industrie en agrarisch zijn verschillend.
  Wij kunnen de opbrengstprijs niet calculeren. Bij ons is het vraag en aanbod.
  Voorheen kon de melkveehouder het zich niet permiteren om melkgeld te verkwisten.
  De bevolking heeft gezien dat melk uit de giertank komt. Een afvalproduct?
  De retail weet dat de melkveehouder een lage prijs krijgt. Daarom willen zij minder gaan betalen.
  Sieta kijk positief naar de toekomst.
  Jij hebt je capaciteiten niet om negatief bezig te zijn.
  De toekomst voor de melkprijzen is nog nooit zo rooskleurig geweest.

 • no-profile-image

  ireen

  en heb ik wat gemist??.... sinds wanneer ben ik lid van de lto??? weet ik niks van

 • no-profile-image

  andere tukker

  Bedankt, ik stond vanmorgenvroeg alweer fluitend in de melkstal. Niet gehoord t'was windstil?

 • no-profile-image

  ireen

  ja ben er net ,bakkie gezet komt zo bezoek aan . zal maar niet zeggen wie

 • no-profile-image

  ireen

  nee geen drol op tafel ,zonde van mn tafel. en tukker denk aan mij als ze de fietsen komen brengen , moet wel een damesfiets zijn . kan ik ook weer fietsen.

 • no-profile-image

  ireen

  vraag en aanbod??? hoe dat werkt?! dat moet een boer toch weten?!

 • no-profile-image

  ireen

  10% oke maar denk je dat er dan wat gaat veranderen voor degenen die werkelijk de prijs bepalen in heel europa??

 • no-profile-image

  andere tukker

  Tukker ik zal je het zeggen melkprijs april: 4.08% vet 3.42% eiwit incl 34.24 euro. Exact 4 cent hoger dan April 2007. Maar voerkosten + 3 ct, en dan nog niet eens spreken over diesel, loonwerker, stroom en andere verhoogde kosten. Beweiden gaat hier niet. Matige verkaveling en oncourrante percelen.
  Ideaal? Nein, maar toch een bedrijf waar een fatsoenlijk inkomen uit te halen moet zijn. Ik bedoel bijna 100 koein is kleiner als bij jou maar voor mijn gevoel een zeker levensvatbaar bedrijf. En als het Europese quotum niet volgemolken wordt, wat klopt, wat is dan de reden voor de fabrieken op te roepen dat ze zat hebben? Dan is jouw theorie met aanbod klein prijs hoog kloppend? En wat Bossink betreft sluit ik me bij Jannie aan. Hij heeft heel wat stoppende boeren begeleid.

 • no-profile-image

  rens

  ja 't is gedaan, overal is het opgeheven , jammer alles moeite voor niks. het was te verwachten

 • no-profile-image

  DE TUKKER

  Hallooooo,tukker onze markt vol melken hoe gaan jullie dat doen als die melk duurder is? Hoe werkt die markt in duitsland toch ????????

 • no-profile-image

  ireen

  moeilijke wereld ??? ja en nee
  maar ik schreeuw niet, ik typ wat ik denk.
  mag jij toch ook??

 • no-profile-image

  jannie

  Zal ook moeilijk worden dat van de weg rijden, want jij kent mij niet en ik jou niet onder je schuilnaam.
  Ben je trouwens al klaar met koeien melken, je hebt ze vast laten melken door je robot???

 • no-profile-image

  arend

  geloof dat sommigen beter elkaar hun tel.nummer kunnen geven, gaat het hier ook weer eens ergens over, mvg

 • no-profile-image

  Ik

  Ha die Ireen

  Sttttttttttt niet door vertellen hoor ben een vrouw met veel humor
  Jij laat je de kaas ook niet van je brood eten.
  jij schrijft goed. doorgaan meid
  Wij laten ons niet op de kop zitten door de manlijke boeren

  Groetjes ik

  ps nee denk dat die fiets wel verroest is maar ja je kunt het altijd proberen

 • no-profile-image

  DETUKKER

  Zeg ireen je kunt toch we fietsen??????

 • no-profile-image

  ireen

  moeten we nu echt gaan geloven dat die duitser een duitser is ??? hahahahahaha echt niet

 • no-profile-image

  andere tukker

  Ik dacht eerder aan een paar pilsjes bien' dorpscafe tukker. Een deezer daag'n komt er good nieuw oet de pruus'. De BDM boekt zeer goede resultaten, sind die duutsers toch klooker dan wie!

 • no-profile-image

  DE TUKKER

  Tukker wie wagt monvrog of dan is ter ne persconferentie van siiiiiiiiiiiiiiieta en die andere muiters,en dan krig alles en ieder een wier de schuld dat de hele bliksemse boele is mislukt en dat ze opstapt.In wat von cafe zit ie? Soept nie te vulle,tis wa zo hoe meer flessies bier ai drinkt hoe meer statie geld ai kriegt maar dat wussie a wa.En wat de pruus betreft doar is nog nooit vulle goods van dan dat weet ie ok wa,zeg mie eem in wat von cafe ai mangs zit dan drink wie der nog keer een tzt dan zuwt ter nog eens eem over hem.Maar as in depruus de melk deurder is dan bie ons verkoopt ze het dan wa, hoe giet dat dan.........

 • no-profile-image

  DE TUKKER

  Harder fluiten en vooral blijven fluiten, ik wil niet vervelend doen maar als die melk nu duurder als die van ons hoe werkt de markt van vraag en aanbod????Nog even bij de kroeze boom geweest het kaarsje brande nog heeft toch wel ge holpen 10ct. nu nederland nog. Nog wat van siiiiiiiiiieta en die andere muiters gehoord????

 • no-profile-image

  DE TUKKER

  EX tukker wat was you melkprijs over de maand april ?hier volgt de mijne naar waarheid. vet 4.86 eiwit3.61 melkprijs39.96 en dat alles met de koeien in wei vanaf derde week maart. En dat is mijn motto van boeren een dure liter melk goodkoop in de tank hebben en dan valt er een goede boterham te verdienen,je word geen miljoenair hoeft ook niet. En vanuit deze positie zit ik wat te stoken op internet,het is goed dat alle partijen in het melkconflikt om de tafel gaan ,en net zo lang praten tot ze eruit zijn ik weet ook dat de situatie op ieder bedrijf anders is en dat heeft invloed op het totale bedrijfsresultaat.Het interview nog gehoord met gerrit bossink van de gibo .op radio oost ? Hij was verbaast dat de acties nu plaatsvonden en niet vorig jaar toen de prijs laag was.

 • no-profile-image

  andere tukker

  Zo hier ben ik weer. Pfff wat een werk zoveel koeien melken. Maar ja je moet de hollanders ook aan't vreten houden he. Als we hier voor elkaar krijgen wat we willen en t'is bijna zover zullen jullie cooperaties mee moeten. Anders ben ik bang dat Campina Deutsland, en DOC Deutsland hier enorme klappen krijgen en die kosten zulllen jullie slapjanussen opvangen moeten. Maar ja dat geeft niets want jullie zijn toch Werltmeister kostprijs.

 • no-profile-image

  exgiboer

  EEEeeeexxxxx-giboer, bedrijf overgenomen van pa en ma, met 3 ton melk voor 5 jaar geleden, nu 30. Door Bossink betitelt aan de keukentafel als hobbyboer, zou maar stoppen, terwijl wij advies gevraagd hebben hoe enthousiast te groeien. Melken nu 1,2 milj liter melk, niet weggekocht, zwaar in financiering, maar och, zelfs ik heb m'n melk laten weglopen. Ik kan rekenen, ben ondernemer, paar tanken melk wegen niet op voor een langdurig stem in de melkprijs opbouw!!! Niet de prijs op dit moment maar de tot standkoming. DDB-ers dank voor energie en enthousiasme.
  En Bossink... ... wie was dat ook nog al weer.... ???

 • no-profile-image

  andere tukker

  Hier sluit ik me bij aan!! Kunnen de rest van die Hollanders ook effe met elkaar lulle, Tot sundag, groet'n an Gerrit Bossink, zeg maar van duitse'n tukker.

 • no-profile-image

  DE TUKKER

  Jannie ook weer van de partij, nee ik heb nog geen robot we zijn ons wel aan het orienteren ,maar wat betreft bossink even het volgende, ik denk dat de boeren die niet naar de accountens en andere voorlichters van oa de banken hebben geluisterd, die hebben al jaren gehamerd op de kostprijs en die daar niets op uit hebben gedaan dat zijn nu de grootste schreeuwers .Nog nieuws bij de kroeze boom zondag middag fiets ik er nog even langs 3uur,het is maar een klein eindje 5 min van hier. Nog van siieetaa gohoord ,gaat ze een mini camping beginnen voor ddb boeren?

 • no-profile-image

  fryske boer

  geweldig nieuws gaat ze alle schade eerst nog even vergoeden dan gaat ze natuurlijk die eigen fabriek beginnen om je rot te lachen wat een luchtfietser

 • no-profile-image

  Boerin

  Beste collega's, fryske boer en melkleveraar, Stel dat het wel lukt en het melkgeld wordt hoger, dan geven jullie de extra opbrengsten zeker aan het goede doel, want geld nemen waar niet voor gestreden hebt dat vind ik nu niet kunnen, maar ik zie de bui al hangen, Zo groot zijn jullie ook weer niet, dan steek je het net zo vrolijk in je eigen zak, Nee, dat zijn pas principes......

 • no-profile-image

  melkleveraar

  Beste boerin,
  Wat is strijden voor je doel?
  Via een ddb of via je zuivelonderneming
  maakt dat wat uit?
  Ik heb vertrouwen in de democratisch gekozen bestuurders van mijn zuivelonderneming en jij hebt vertrouwen in de bestuurders van de ddb
  wie ben ik of jij om een ander hierom te veroordelen??

 • no-profile-image

  Antoon

  @melkboer, geen DDB lid, opstappen als voorzitter is een manier om haar doel te bereiken? en als zij dan de enige is die zo is, waarom is zij dan niet allang gekozen tot voorzitter van de DDB, of van een melkfabriek?

 • no-profile-image

  truus

  hiep hiep hoera!!!!!!
  krijgt ze tijd om een studie te gaan volgen. b.v. marketing voor beginners of conflict oplossing

 • no-profile-image

  Luuk Niemeijer

  Ik denk dat het maar beter is dat het gehele bestuur van de DDB opstapt, want de actie is mislukt. Ze zijn met z’n allen verantwoordelijk voor de acties van de afgelopen dagen. Het is zelfs nog beter om de DDB helemaal op te heffen. Want deze club heeft alleen maar tweespalt gezaaid en onenigheid geoogst in de Nederlandse melkveehouderij. We moeten weer met één mond praten.
  Een lid/aandeelhouder/leverancier van FrieslandFoods uit Noord-Drenthe

 • no-profile-image

  truus

  sorry jan maar we zijn het niet eens met elkaar. wat ik kwetsend en onfatsoenlijk vind is dat de ddb de boeren onderling tegen elkaar uitgespeeld heeft . Dankzij deze actie staan we er weer op als de domme boeren die onzin uitkramen

 • no-profile-image

  bert

  lto is groot aandeel houder van al deze bedrijven. daar heb je als boer niks aan. vakbonden moeten we hebben.
  geen lid zijn van zogenaamde belange beharters

 • no-profile-image

  Jos Colson

  Beste Sieta,na jaren samengewerkt te hebben,is het toch wel jammer dit soort beschuldigingen te horen ,je hebt geholpen bij de oprichting van de Belgische tak nl.BDB en dit draait zeer goed,alle kritiek naar jou persoonlijk vind ik onterecht.
  Ik wens je nog veel succes in de verdere acties voor een betere melkprijs(zelfs de tegenstanders genieten daarvan)

 • no-profile-image

  drents boeren meisje

  fryske boer je hebt helemaal gelijk !!!!!!

 • no-profile-image

  Bert

  03 jun 2008 23:42

  Met Europa mee mensen het is de laatste kans . EMB super dat Nederland mee mag doen want we stellen niets voor . Ik onderteken met mijn naam daar kan de rest nog een voorbeeld aan nemen . Sieta heel veel succes .

  Geplaatst door Bert Schurink, Enschede

 • no-profile-image

  melkboer

  @Antoon, jouw opmerking waarom Sieta dan niet gekozen is tot voorzitter van de DDb kan ik ff niet vatten.
  Maar op je opmerking waarom ze niet nog niet gekozen is tot voorzitter van bv. een melkfabriek heb ik wel een gedachte. Het zijn er maar weinig die gevraagd worden als voorzitter voor een organisatie als ze niet "flexibel" zijn.
  Het was vroeger al zo dat de meest strijdbare vakgenoten op enig moment gevraagd werden voor bestuursfuncties om hen de mond te snoeren, uiteraard met een flinke worst in het vooruitzicht. En och, wat worden ze dan week en draaierig.
  En dit is tevens het grootste probleem voor de landbouw; waar zijn die échte bestuurders met maar één belang, het boerenbelang. Bij de DDB hebben ze er een, en voor wie durf jij je handen in het vuur te steken?

 • no-profile-image

  ireen

  als de ddb wat had willen bereiken voor de boeren hadden ze hele andere dingen kunnen doen. je moet niet bij de ff of camp. zijn maar bij de aldi,lidel enz was daar maar gaan staan als boer en had iedereen daar een nederlands kwaliteit produkt aangeboden en ook uitgelegt wat de kosten zijn en wat voor hoge kwaliteit we hier in eigen land hebben. maar we hebben nu laten zien dat we ons eigen hoogwaardig product tot stront maken !!!! of uit rijden over het land. is dat trots zijn op je zelf?? je product??

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Ireen, ik keur de vorm en uitvoering van de akties niet goed maar de keuze voor de melkfabriek is juist. De zuivelfabrieken bepalen de minimum verkoopprijs en niet de supermarkt. Voor welk bedrag de supermarkt verkoopt interesseert me in principe niet. Als verkoopt men de melk met € 0.10 verlies voor klantenbinding, dan haalt men aan de andere kant de winst twee keer binnen. Maar dat is marketing en ook hun goed recht waar wij als procucent ons niet mee moeten bemoeien. Maar als de zuivelfabrieken zich hierin laten meertrekken blijft er van de melkprijs weinig over. En juist hier gaat de actie over, de fabrieken duidelijk aan het verstand brengen dat er grenzen zijn v.w.b. hoogte van de verkoopprijs aan de afnemer anders is het einde zoek.

 • no-profile-image

  Student en Boer

  Ok, stel het lukt de DDB om een hogere melkprijs te realiseren bijv 40 ct. Gevolg is dan meer nieuwe stallen, meer melken meer aanbod! Juist bij een hogere prijs daalt de vraag, dus dit zal leiden tot grote overschotten en de hoge prijs zal niet standhouden.
  Economie leert ons dat een hoge prijs enkel te realiseren is door schaarste of differentiatie (speciaal product).
  Schaarste kan het eenvoudigst gecreerd worden door minder te produceren. Bij een aantal jaren lage prijzen zal het aanbod dalen en er zal een nieuw evenwicht ontstaan.
  Kortom ik zie meer kansen in een lage kostprijs voor een individuele boer dan een hoge opbrengstprijs voor allemaal! Dit laatste is alleen op korte termijn gunstig!

 • no-profile-image

  Jan

  Beste Sieta, ik heb heel veel bewondering voor jouw optreden. Jammer dat boeren zo weinig solidair met elkaar zijn. Dat je zou stoppen als je niets zou bereiken heb je al eerder te kennen gegeven. Het is erg jammer, maar ik denk dat veel stoere boeren met een "lage "in kostprijs
  in de toekomst nog wel eens aan je terug zullen denken. Men heeft een heilig geloof in RFF en de vrije markt, ik ben bang dat dit in de toekomst behoorlijk gaat tegenvallen. Wat mij tijdens de afgelopen week is opgevallen, dat tegenstanders die er zich op voor laten staan dat zij de wijsheid in pacht hebben, menen zo onfatsoenlijk en kwetsend te moeten reageren op DDB. Door het optreden van LTO en RFF gaat zaterdag 31 mei als een zwarte dag de geschiedenis in en is de sfeer op het platteland, waar men elkaar in allerlei geledingen tegenkomt, waarschijnlijk voor lange tijd verstoord.

 • no-profile-image

  puntje

  ha ha als het niet lukt dan gauw met de staart tussen de benen vertrekken. ha ha wat een afgang

 • no-profile-image

  tukker

  Hallo jan friesland,de melk ook weer in de tank/gierput ?????? Hebben julie slachtoffer hulp al ingeschakeld voor sieta, het is toch wel wat als je op deze manier de aftocht moet blazen...........Ik ga er wel van uit dat ze ondersteuning krijgt van de andere clubleden bij de verwerking ,van deze traumatische ervaring.Reageer even of we de veeprijzen ook voor af gaan vaststellen je weet wel 4euro/kg 500.-euro zwartbont stier kalf.Je had het over tegen elkaar opzetten,wie zet wie tegen elkaar op? Een van de kenmerken van de ddb/nmv /nvv/ is dat alles en iedereen krijgt overal de schuld van om hun eigen falen te verdoezelen,ik ver wacht ook nu bij het vertrek van sieta/ddb een serenade aan opsommingen van personen organisaties en wat dies meer zij, die de schld krijgen van het mislukken van deze actie,lto/ff/campina/ de politiek/ misschien de koningin/ de paus/ osama binladen/hillerli clinten,o nee die zit in het zelfde schuitje die gooit de handoek ook in de ring. Het is misschien we leuk als alle boeren met een ddb bord een foto maken en naar sieta sturen kan ze er een mooi plakboek van maken,kan ze nog eens terug kijken hoe ze op de snuit is gegaan!!!!!!!Word er nog een monument opgericht voor de ddb? Wat gaat sieta nu doen?Uit huilen aan de waddenzee,samen met peter je weet wel .Heb je al naar je rechtsbijstandsverzekering gekeken je word hoofdelijk aansprakelijk gesteld voor de schade ,vervlgschade.De melkfabriek van de ddb gaat dat wel of niet door? Wel even reageren jan of de boer uit twente,ik weet dat het niet leuk is al je als ddb zo af gaat maar toch doen.

 • no-profile-image

  ireen

  als boeren denken dat marketing niks met de prijs van melk enz. te maken heeft , sorry maar dan gaan ze te kort door de bocht .
  kijk maar eens goed in de suppermarkten,goedkope melk waar komt het meestal weg.... duitsland en belgie!!!!! wil je meer geld voor je product zorg dan dat de nederlandse consument meer waardering krijgt voor dat product en er ook meer voor wil betalen dan kun je als fabriek/coop. beter onderhandelen en betere prijzen krijgen . dat is dan winst en daarin deeel je weer mee als boer en dan kun je afdwingen dat je meer geld ook voor je melk krijgt.
  er worden steeds vergelijkingen gemaakt met duitsland en belgie maar in die landen worden producten van eigen bodem meer gewaardeert dan hier in nederland . nederlanders maaakt het niet uit waar het weg komt als het maar goedkoop is .. jammer maar waar.

 • no-profile-image

  vaars

  Hahahaahaha
  Sieta Kemphaan
  Ja als je gaat liegen en bedriegen kom je er niet

  Groet vrolijke Vaars

 • no-profile-image

  Boerin

  @melkleveraar uit lochem, Het maakt wel uit via welke weg, Ik heb mijn visie duidelijk gemaakt aan dhr. Attema op een boerinnendag waar hij één van de sprekers was, werd teruggestuurd naar mijn eigen regiobestuur, heb dat gedaan en werd behandeld als een dom blondje, zo denk jij ook dat je iets te melden hebt.... werd gezegd, en als jew het niet eens bent met ons, ga dan DOC.... Nee, melkleveraar, er is bij FF weinig democratie, maar veel mannen die zichzelf graag horen praten en niet willen luisteren naar kritische leden. Ik wil je een nadenkertje meegeven: Als je trots bent op je product en op je werkwijze, waarom moet je het dan voor afbraakprijzen leveren...

 • no-profile-image

  boer

  Dat vind ik nu zwak, Sieta je staat toch ergens voor? En als je ergens voor staat, dan ga je er toch voor? Of ben je een slechte verliezer? Had je gewonnen, dan was je voorzitter gebleven. Wat vind je daar zelf van?

 • no-profile-image

  Kiempe van Sietema

  Ha Sieta en als de actie niet lukt, zo niet dan niet, en dan snel vertrekken. Haha Sieta gaat werken anders kan ze de schadevergoeding nooit betalen. Mzzl

  Haar nieuwe melkfabriek gaat zelf melk verwerken. alle melk kan er heen. zuurtegraad, hoog kiem en celgetal. bloedmelk. geen kwaliteit melk leveren en 43 cent beuren, wie wil dat nu niet.

  Ik neem gelijk een contracht voor 5 jaar

 • no-profile-image

  jannie

  Wat een commentaar weer...word er slecht van..
  Alles wat de DDB doet of heeft gedaan, is misschien niet goed te praten, maar al die slappelingen die vanachter hun bureau de boel zitten af te kraken, daar hebben we echt iets aan.
  Dat schiet op.
  Sieta van de DDB komt wel voor iedereen op, en als de prijs omhoog gaat hebben jullie dit hoe dan ook ook aan haar te danken.
  Uiteraard geven jullie dat dan niet toe, dan zal de hogere prijs wel weer een andere oorzaak hebben.
  Ga rustig verder met kraken.

  En boertje uit twente, hoop niet dat ik je tegenkom bij de kroezenboom!!

 • no-profile-image

  ireen

  waarom hebben de ddb leden met sieta voorop niet nee gezegt tegen het samen gaan van ff en camp???? dat was veel slimmer geweest maar toen stemde bijna elke boer voor ???? daar hebben de boeren met de ddb en welke andere organisatie hun kans laten liggen!!!!!

 • no-profile-image

  pola

  Ik hoop dat Sieta met haar ongekende kwaliteiten behouden blijft voor de DDB.

 • no-profile-image

  weg

  opgeruimd staat netjes

 • no-profile-image

  Antoon

  Sieta verlaat het zinkende DDB schip? dit is toch een heel andere Sieta, dan die Sieta die vandaag nog tegen de Boerderij heeft gezegd dat ze als het moet een eigen fabriek begint. Beetje snelle ommezwaai...

 • no-profile-image

  Dennis

  Alle respect voor Siëta !!!

 • no-profile-image

  andere tukker

  @Boer groningen, precies maar waarom zijn prijzen dan nu laag. Er is wereldwijd nog steeds een enorm gebrek. DDB heeft laten zien dat melk niet als politiek spel moeten gaan behandelen

 • no-profile-image

  ireen

  en wanneer opend ze haar melkfabriek??? want dan kan de aanhang ook direct met haar mee.
  laat ze het maar waar maken. ze was toch een vrouw met ballen las ik ergens nou laat maar zien. is ze zo uitgelu....
  hahahaha

 • no-profile-image

  Andere tukker

  Nou tukker, mest wordt bijna beter betaalt dan melk. En er wordt vooraf ook geen prijs afgestelt. De bedoeling was toch bodemprijs. Niet meer dan terecht voor dit kwaliteitsprodukt. En coop, ja in Nederland is die keus niet meer anders, maar vlak bij jou de grens over zit nog een goeie particulier, moet je iets verder kijken dan onze mooie regio.

 • no-profile-image

  ireen

  jawel er is wel keus er wordt toch een nieuwe melkfabriek geopend!?

 • no-profile-image

  ireen

  hahahahahaha
  wie weet??!!
  hahahahaha

 • no-profile-image

  Redelijke melkprijs

  Beste Sieta, jij bent voor op getrokken bij die verstandige 3%, die zich aansloten bij de actie in Europa om een redelijke melkprijs. Die 97 % niet al te slimme mensen, die nog niet met de acties mee deden, soms niet wakker andere vreselijk ordinair, keerden zich tegen jou. Nu zien velen ze hun zeer grote fout in, en willen de dialoog. Ik vraag aan die ontfatsoelijke mensen , bied u aan Sieta u excuus aan. Dan ben je nog een beetje mens!! Anders zet je je zelf en de hele boeren sector in Nederland in Europa voor schut! En zeker tegen over de Nederlandse bevolking en onze aan verwante bedrijven.

 • no-profile-image

  J. ELDERINK

  Op zich ben ik tegen het uitrijden of weg laten lopen van melk. Maar hoe zit het dan met het doordraaien van hoogwaardige groenten, fruit en bloemen ,die doorgedraaid worden op de veiling? In principe gaat het om hetzelfde: het op pijl houden van de prijs . Ik vindt dat de coöperatie( boeren) de boeren een kosten dekkende prijs moeten betalen en die doorberekenen aan de afnemers en niet andersom. De boer staat vooraan in de keten en niet achteraan. De zogenaamde verkopers van de coöpereatie zijn bang voor de inkopers van de supermarkt. Ze moeten duidelijk maken waarom ze de prijs moeten hebben. Anders moeten ze het maar net zo doen als op de veiling.

 • no-profile-image

  arie

  10 % verruiming, war wil je die 150000 koeien weg halen? er worden nu al meer boxen bij gebouwd dan er quotum voorhanden is, vandaar de prijs voor quota, en de stal verdubbelen en gedeeltelijk leeg laten staan kan ook niet tot 2015 ( als het quotum eral af gaat), de tukker uit duitsland is zo blij dat hij daar zit maar kan het schijnbaar niet nalaten steeds de nederlandse site's weer te bezoeken, geloof dat het net andersom is

 • no-profile-image

  gisteren nog GIBO klant

  GIBO KONTKRUIPER LTO nederland

  Radio TV Oost gezien ? Ging de hele dag over landbouw ontwikkelingsgebied voor onze grote LTO zeugenhouders die nu al grotendeels failliet zijn. Niets durfde de LTO te zeggen over het eerste succes van onze duits LTO collega's 1. Lidl overstag betaald verhoging zuivelprijsen rechtsreeks door aan boeren. 2.Minister Seidel feliciteerd boeren met behaalde resultaat en zegt dat andere discounters moeten volgen.
  Wel kwam Gerrit Bossink (GIBO adv., die zelf elk jaar zijn kosten verhoging doorberekend) ons even vertellen dat de melkveehouders zich niet zo aan moesten stellen. Bossink: '' de prijsen waren vorig jaar nog slechter''. en ja toen stond jij GERRIT BOSSINK op om samen met CEES ROMIJN LTO , aktie te ondernemen of niet. Wat was het ook al weer????, 3 keer toeteren bij FF in Nijkerk geloof ik . Ja bedankt GERRIT en CEES, geweldige aktie.
  GERRIT BOSSINK JIJ WORDT GE(MIS)BRUIKT, ONDER DRUK VAN LTO, OM HET ZINKENDE LTO.NEDERLANDSCHIP TE REDDEN, EN JE GAAT MEE IN DE DRAAIKOLK DIE ACHTERBLIJFT!!!!
  Duitse melkveegerelateerde bedrijven ondersteunen de aktie breed . B.V. 1.Cr Delta Dtsl rietjes juni juli halve prijs. 2. Kuhn en Claas , uitstel v betaling voor gekochte machines.
  BOEREN ,SOLIDAIRE BURGERS, BEL gibo OP!!!! . ZET AUTOMATISCHE BETALING STOP!!! EN BETAAL PAS WEER ALS JE OPVOLGER VRIJ IS VAN DE TOEKOMSTIGE STROP!!!!

 • no-profile-image

  wieberen

  het lijkt erop dat sieta begint in te zien dat je met een kleine minderheid de nuchterdenkende meerderheid niet voor je karretje kunt spannen jammer van alle schade die is toegebracht dit zal voor het ddb clubje nog een staartje moeten krijgen hopelijk zit er nog wat in kas als clubje word opgeheven

 • no-profile-image

  pj lam

  Beste Sieta, ik kan best begrijpen dat je je hebt laten over halen tot deze uitspraak,je bent tenslotte al een week dag in dag uit aan het strijden,natuurlijk gaat dit resultaat opleveren,dus wees maar niet bang op de volgende leden vergadering word je denk ik ere voorzitter, ik zal dat in iedergeval wel voorstellen,trouwens ook de rest van het bestuur is ongelofelijk,wat een inzet!!!!!!!!!

 • no-profile-image

  gerrit

  De beste jachtopzieners zijn vroeger stroper geweest is het gezegde.
  Jan-Cees Vogelaar is de eerste voorzitter van de NMV geweest en kwam toen in LTO en daarna in FF. Hij is letterlijk en figuurlijk behoorlijk gegroeid!
  Sieta ik bewonder je vechtlust en wellicht is voor jou ook zo'n carriere weggelegd, ik zou het wel weten als ik bestuursleden zocht!
  De doodsteek voor de acties was de blokkades van zuivelfabrieken.
  Echter we hoeven als melkveehouders nooit meer evt acties van zuivelpersoneel te breken met melk over straat te laten lopen.
  Dat is het enige wat de DDB bereikt heeft!!!!!!!

 • no-profile-image

  DE TUKKER

  De prijs vaststellen dat laten we de duitsers doen,die weten toch alles beter, en de ex tukker die begint hetal aardig te leren "pff al die koeien melken wat een poche buul ""Het europese qoutum wordt toch niet volgemolken of er nu 2 of 12% niet word volgemolken dat is om het even',maar de boeren die willen melken (de ondernemers) diekunnen dat dan.En de quotum kosten zijn weg.En als nu alle ddb boeren in europa de quotum verruiming weigeren op basis van (emotionele en/of gemoedsbezwaren) dan kunnen degene die dat willen melken,geld verdienen (winst) IEDEREEN BLIJ..........Jannie ik zal je niet van de weg rijden als ik jetegen kom bij de kroeze boom op mijn trekker.

 • no-profile-image

  DE TUKKERRRRRRRR

  Tot slot ik stop, nee niet met melken verdient lekker maar met deze discussie.Ex tukker de definitie van interen klopt maar dit geld ook voor de melk fabrieken, als die meer uit geven dan er binnen komt is het zo gebeurt met de koopman.Maar daar komen julie nog wel achter ,van mijn melkprijs is 2.3ct zomer heffing af.het vet gehalte is nu wat lager.Even wat getallen om aan te geven dat het niet allemaal commer en kwel is.boekjr,2007, melkg.35.35 omz/aanw/3.4 overig0.15 totaal38.9 voerk.4.1 opbr -voerk.34.8 /kost melkv.2.18 kosten grasl. voederg.2.27 saldo melvee 30.36 prod/koe 8350 lft 5.3 aant 75 bedr.opp.45ha huisk. saldo ber.per 100kg meet melk. Even een reactie richting drente wat die koeien betreft die komen bij de ddb boeren die willen minder melken en geven hun quotum verruiming om niet terug,dit word weer verdeeld onder de boeren die meer willen melken,dus meer koeien lagere prijs vraag en aanbod weet je wel,IEDEREEN BLIJ> Mensen dediscussie loopt op zijn eind er is veel gezegd en nog meer gedacht soms op het scherpst van de snede ik heb niet de intentie gehad om iemand te beledigen maar dit zo zijn over gekomen dan hierbij mijn axcuus. Het ga U allen goed zowel prive als in het bedrijf.En sieta/ddb kop op het is noch nooit zo duuster wes of het word weer licht.(Ede staal) Jannie wind je niet op moet je ook nog weer aflopen slecht voor je bloeddruk,tot zondag je weet wel bij die boom.

 • no-profile-image

  jannie

  Luister niet te veel naar Bossink,
  want dan ben je niet lang boer meer.
  En dat de melk nu redelijk geprijst is hoef je ook niemand te vertellen, maar stokertje je snapt zelf waarschijnlijk wel waar het dan wel om gaat.
  Of moet iemand dat ook uitleggen aan je?

 • no-profile-image

  melkleveraar

  Dag Sieta,Daaag.
  Grote mond en als het niet lukt snel weg wezen,stoer hoor
  Vergeet niet om alles en iedereen de schuld te geven behalve je eigen clubje

 • no-profile-image

  veehouder Provincie Utrecht

  Beste boerin uit twente ik heb het op een andere plek ook al gezegd deze acties hebben weinig zin zo daarom doe ook ik niet mee.
  Als men hier langskomt of ik tekenen wil dat ik niet meer lever als minimaal 50% van de nederlandse boeren (dus alle boeren niet 50% van de ddb-boeren) meedoet teken ik direct,maar wat er nu gebeurt (geen melk leveren door zo'n klein aantal boeren) heeft naar mijn mening geen zin.Mocht mijn mening toch de verkeerde zijn en er worden op deze manier wel resultaten geboekt zal ik direct in het openbaar zeggen dat ik er naast zat en ook mijn excuses aanbieden dat ik van jullie resultaat meeprofiteer maar er niet aan meegeholpen heb.

 • no-profile-image

  boerin

  In zwitserland is er nu een akkooord bereikt dat de melk vanaf 1 juli 76 rappen opleverd dat is 48 eurocent

 • no-profile-image

  Rick

  Nou, hiep hoi, met zo'n mevrouw kun je de strijd winnen. Tjonge, Tjonge, net zo'n klein kind die haar zin niet krijgt.
  Boeren laat je toch niet ophitsen. Bedenk dat je lid bent van een cooperatie. Een cooperatie die nu miljoenen verliest door jullie acties. Miljoenen die je aan het eind van het jaar weer terug ziet op de balans.
  Conclusie: je bent je eigen op ( gigantische) kosten aan het jagen.

 • no-profile-image

  Bert Schurink

  Met Europa mee mensen het is de laatste kans . EMB super dat Nederland mee mag doen want we stellen niets voor .
  Ik onderteken met mijn naam daar kan de rest nog een voorbeeld aan nemen .
  Sieta heel veel succes .

 • no-profile-image

  ireen

  ik schaam mij helemaal niet voor ff . ik schaam mij voor wat blokkerende boeren hebben laten zien aan de rest van nederland !!!! laten we wel wezen ... wie bepaalt de prijs in nederland ????
  juist dat zijn de supermarkten. en dus ook de consument . heren (en dames) als het zo simpel was dat de ff en ook de camp. de prijs alleen konden bepalen waren we allang klaar maar zo simpel werkt het spelletje gewoon niet !!! en met deze actie wek je niet echt de steun van diezelfde consumenten .

 • no-profile-image

  ireen

  en daarom ben ik het niet eens met de ddb en dus heb ik er ook helemaal geen probleem mee dat sieta af wil treden , ik denk dat dat een hele goede zaak zou zijn.

 • no-profile-image

  Mega Melkveehouder

  De melkprijs haalt de lage kostprijs ook in! De kostprijs is nooit laag genoeg. Hebben we nu 25 cent dan moeten over enkel jaren 20 cent. Er is een moment dat dat pijn gaat doen. Als je zo scherp gaat voeren dat de gezondheid van de koeien niet meer zeker is. Als men niet de stallen zo kunnen bouwen dat het voldoende koe confore heeft. Als de gobouwen zo oud zijn dat ze bijna instorten zo als ik vaker gezien heb in andere landen. Als de gebouwen simepel technische niet meer mee kunnen. Als je alleen wil werken en je moet meer dan 4 uur per keer melken. Als de trekker 2 keer in de week bij het mechanisatie bedrijf staat en je krijgt geen geld van de bank voor een nieuwe. Als je kinderen op zaterdag middag gaan voetballen en je kunt nooit gaan kijken. Als je nooit op oude gesprek kunt komen want je kunt niemand anders betalen voor te melken. Als je kinderen alleen maar scapino of tweehands kleren kunnen dragen. Ik kan nog wel even doorgaan. Maar feit blijft als de melkprijs altijd blijft zakken dan komen we hier een keer aan. Een keer gaat het pijn doen.

 • no-profile-image

  jan berend

  sieta hou je rug recht als er in de ons omringende landen een accoord word bereikt en met name in duitsland dan moeten de arrogante heren van de zuivelfabrieken en LTO vanzelf wel mee jij doet tenminste nog wat voor ons. lto wat het schoothondje van de machtigezuivelfabrieken is, hebben geen belang bij een hoger inkomen. lto en ff praten steeds over marktwerking maar wat heeft dat voor zin als ze steeds onze melk tegoedkoopverhandelen zodat de supermarkten weer met onze melk gaan stunten. in canada werkt het dairyboardsysteem van een tevoren afgesproken prijs ook al jaren goed

 • no-profile-image

  Andere Tukker

  Moeilijke jeugd gehad tukker? Of vanmorgen ruzie met de vrouw? Tjonge wat een frustratie.

 • no-profile-image

  Boerin

  @ veehouder uit de provincie Utrecht, Bunschoten, Hartelijk dank voor je reactie. Ik ben blij om te merken dat er veehouders zijn die genuanceerd willen denken over de problemen in de sector, ik deel ook best wel je zorgen over het slagen van de actie, maar niet geschoten is altijd mis.

 • no-profile-image

  andere tukker

  Is goed maar waar kun jij je vee dan aan kwijt? Alleen aan vanDrie en de Vion. Die hebben monopolopositie en dat is onderling ook bij de cooperaties gaande. Moeten we dan continu met de armpjes over elkaar gaan zitten en luisteren? En neen ik ben niet in Ane geweest, ben geen LTO'er of DDB'er. Laat ook geen melk weglopen maar hoor bij die 70% ontevreden boeren. En jij? Een beetje fatsoen is op zijn plaats en vind dat de DDB toch enige steun moet hebben ze spreken uiteindelijk wel voor ons allemaal! Trouwens jij als regiobestuurder van LTO moet wel kritiek hebben

 • no-profile-image

  Eerlijk duurt het langst

  Nu LTO en Campina en FF zien dat ze totaal verkeerd gehandelt hebben en daarbij hun gezicht verloren, reageren ze op deze manier. Dit hadden ze een week geleden moeten doen. Dan had men kunnen zeggen, wij hebben het verkeerd in geschat maar we doen nu mee. Als hun publiserendat er maar 3% aan mee doetr en 97 % niet, betekent dit dat er maar 3 % verstand vna zaken heeft en 97 % niet. Het bestuur van Campinaen FF en LTO kan hier beter de conclussie uit trekken en opstappen. Hou dan de eer aan je zelf en verdwijn!!

 • no-profile-image

  a

  hebben we daar geen last meer van
  ga maar gauw weg

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Sieta heeft de ruggegraat van een banaan

Laad alle reacties (142)

Of registreer je om te kunnen reageren.