Home

Achtergrond 20 reacties

DDB beraadt zich op vervolg

De Dutch Dairymen Board (DDB) heeft de actie bij de zuivelfabriek van Campina in Heiloo vanmiddag gestaakt net voordat de rechter uitspraak deed in een kort geding.

Maar dat betekent niet dat de DDB de handdoek in de ring gooit, aldus voorzitter Sieta van Keimpema. In het kort geding bepaalde de rechter dat de DDB haar actie bij de Campina-fabriek direct moet beëindigen. Bovendien mag de DDB in de toekomst geen acties meer ondernemen tegen Campina op straffe van een dwangsom.

De DDB blokkeerde de Campina-fabriek sinds zaterdag. Het overleg, dat voorzitter Sybren Attema van Friesland Foods met de melkveehouders wil voeren, geeft de DDB aan als reden voor het staken van haar actie in Heiloo. Niet de rechterlijke uitspraak.
Van Keimpema benadrukt dat de acties nog niet helemaal van de baan zijn.

Begin deze week moest de DDB de actie bij de fabriek van Friesland Foods in Nijkerk op last van de rechter opschorten. Friesland Foods had daarover een kort geding aangespannen tegen de DDB. De rechter kon toen nog geen uitspraak doen, maar gaf de DDB wel opdracht om de actie tot de uitspraak op te schorten. Hij doet binnenkort uitspraak. "Dat wil ik eerst afwachten, voordat we verder beslissingen nemen. Tot die tijd ondernemen we geen acties meer", zegt Van Keimpema.

De DDB geeft morgen een persconferentie, waarin een toelichting op de ontwikkelingen wordt gegeven. Peter ten Hoeve, voorzitter van de Nederlandse Melkveehouders Vakbond, heeft minister Gerda Verburg gevraagd te bemiddelen in het conflict tussen de DDB en de zuivelfabrieken.

Lees ook Campina wint kort geding tegen DDB

Lees ook DDB staakt actie bij Campina-fabriek in Heiloo

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Tineke Brouwer

  Terwijl de Duitse boeren zich gezamenlijk inzetten voor een betere melkprijs is de Nederlands boer bezig zijn energie te steken in het bestrijden van elkaars meningen en standpunten.

  De lachende derde is de zuivelfabriek. Deze hoeft de verdeeldheid alleen maar wat aan te wakkeren en de melkprijsbepaling blijft gecontroleerd in zijn handen.

  Boeren van Nederland steek je energie niet langer in het bevechten van elkaar maar richt je op het verbeteren van melkprijs.

  Want laten we wel zijn; inkomen daar draait het om.

  Ben je het niet eens met de huidige gang van zaken, wat overigens ieders goed recht is, kom dan met opbouwende kritiek en alternatieve mogelijkheden. Want ook hier geldt maar 1 leus:

  SAMEN STAAN WE STERK!!!!

 • no-profile-image

  peer

  week 18 week 22
  boter 264 267
  m poeder 215 228
  v poeder 287 290

  bron DCA melkmarkt

 • no-profile-image

  sympathisant

  WIE heeft er alleen al de mogelijkheid en discussie van melkprijsverhoging in gang gezet????? Niet die slappe hap van LTO-ers en melkveehouderbestuurders zuivelondernemingen en de NAM ja-knikkerveehouders, "we kunnen er niets aan doen, het marktwerking". Amen. Ga van de LTO contributie op een welverdiende vakantie of wordt lid tijdens je vakantie ze doen toch niets!!!
  Kijk eens naar de jullie collegaboeren in de EU, morgen in de pers zullen zien dat jullie je in je eigen klompen hebben gepiest, voelt eerst lekker warm aan (melk dom doorleveren) maar daarna ijs en ijskoud!

 • no-profile-image

  observant

  Het boerenvolk is niet de slimste beroepsgroep van onze bevolking om gezamelijk voor hun belangen op te komen. Kijk eens naar de politie enz. die zijn heel goed georganiseerd, zijn solidair, vormen als 1 man 1 front. En die bereiken dan ook wat. Die solidariteit kom je bij boeren niet tegen. Als het er op aan komt is het ieder voor zich en dat maakt ze zwak. Gezamelijk optreden hebben ze overigens ook nooit ergens geleerd.

 • no-profile-image

  peer

  Voor deze actie waren de noteringen al aan het aantrekken. Als dat zo een beetje doorgaat schrijft de ddb binnenkort deze melkprijsverhoging op hun conto en kan Sietske blijven.

 • no-profile-image

  koeieboer

  mee eens

 • no-profile-image

  P. Huitema

  Vanmiddag had mijn supermarkt door de actie geen melk meer. Wie schiet daar nou wat mee op?

 • no-profile-image

  bert

  Peer de prijzen waren HELEMAAL niet ann het aantrekken. De akties zijn nog niet afgelopen of het eerste LTO GELUL begint al. En zeg vooral dat het niet door de akties maar door het goede beleid van de zuivelmaffia en het stimulerende beleid van LTO. Welterusten Peer

 • no-profile-image

  melkboer

  Observant wijst terecht op de zwakste plek, de reacties bewijzen zijn gelijk

 • no-profile-image

  peer

  He Bert. Heb je al gekeken op DCA?
  klik Melkmarkt dan 2x zuivelprijzen. Wie lult er hier

 • no-profile-image

  Nee joh

  Observant: Als iedereen maar lid blijft van die slappe LTO krijg je dat nooit voor elkaar!!!

  Als leden iets willen komt het nooit eens een keer er door bij die beroepsbestuurders.

  Bij de vakbonden wordt de tent gerund door de leden, en die hebben het er voor het zeggen: De enige juiste manier!!!

 • no-profile-image

  ALLEMAAL SOLIDAIR !!!!!!!

  De Duitse Lidl heeft als eerste de zuivelprijsen met 20% verhoogd. Deze verhoging komt rechtstreeks bij de boeren terecht. De duitse minister Seidel heeft de Duitse boeren en de DUITSE LTO zusterorganisatie gefeliciteerd met het tot nu toe behaalde resultaat, en de andere Discounters opgeroepen dit ook te doen. De melkleverstop gaat door om alle doelen te bereiken. BOEREN TWIJVELAARS HELP UW COLLEGA'S GUN UW OPVOLGER EEN FATSOENLIJK BESTAAN EN ZET OPEN DIE KRAAN.

 • no-profile-image

  bert

  peer,er staan maar 3 noteringen op er wordt meer gemaakt van melk dan melkpoeder en boter,ik wordt een beetje moe van jou lto mind. ik reageer vanaf NU niet meer op je geneuzel

 • no-profile-image

  co

  de agrariers moeten de poorten van de distributiesentrums van grootwinkelbedrijven met tractoren blokkeren. a. dan tref je geen collega"s
  b. je geeft steun bij de onderhandelingen van zuivelverwerkers
  c. immers wat maakt het voor de consument uit of de prijs van melkproducten een dubbeltje meer of minder is, b.v. agrarials je een pilsje in de kroeg koopt zegt niemand wat van de bierprijs.
  d. agrariers moeten veel meer knokken voor een hoogereprijs,dan alleen maar producten meetegeven.

 • no-profile-image

  Frank

  Terwijl in Europa de BDM aan het onderhandelen waren en de Duitse boeren actie voerde, waren in Nederland de LTO, Campina en FF samen aan het vechten om de macht!!! Dit is wel zo duidelijk gespeeld dat ze zich buitenspel hebben gezet. Bij de melkveehouders gaat het om een kostendekkende melkprijs! Dat dit op deze manier wel lukt, is een doorn in de ogen van de LTO en Cooperatie. Met praten wordt je uit gelachen. Boeren hebben macht, ze hebben goed voedsel, als het moet laat je het in de put lopen, zodat je er wel een redelijke prijs voor kunt afdingen! Deze taak is eigenlijk voor de cooperaties, maar deze blijken dit niet te kunnen!! Dit is bij veel echte eerlijke cooperatieve leden in het verkeerde keelgat geschoten. Velen hebben hun lidmaatschap op gezegd en zijn elders gaan leveren. Deze stap doet pijn, maar het blijkt nu wel dat ze verstandig hebben gedaan! Het is werklijk een drama!!De boeren moeten de vrijheid hebben van handelen en de producten in vrijheid kunnen leveren. Het mag geen comministische staat worden!

 • no-profile-image

  boer

  laat deze club verder gewoon links liggen zonder hen is er met goed overleg meer kans om vooruit te komen

 • no-profile-image

  Willem

  Ja,ja, niet de rechterlijke uitspraak is de reden van opschorting ( ja,ja, wat stoer )
  van de acties.
  Die "slappe hap voorzitter " ziet een dwangsom op haar af komen, DAAROM.
  Bovendien treed ze binnenkort af als ze haar doel niet bereikt. Ze is doodsbang voor een claim, DAAROM.
  Nou,nou wat een voorzitter van wereldklasse. Echt iets om trots op te zijn.
  Laat stakende boeren eerst maar zorgen dat ze een fatsoenlijke voorzitter krijgen.

 • no-profile-image

  boerin

  boer,boer Toen de"club" zoals jij de ddb noemt nog niet bestond heb ik ook nooit gemerkt dat er enig overleg is geweest, door wie dan ook, met de zuivelindustrie.
  En nu kan er opeens volgens jouw wel goed overleg plaats vinden? Beetje aan de late kant, vind je niet?
  De beste stuurlui staan aan de wal.

 • no-profile-image

  bert

  Week 18??????????????
  Ik weet dat ze van de zuivelmaffia achter demarkt aanlopen maar dit is wel erg ver het is week 23!!!!!!!!!!!!!!!!
  Peer je doet je best die mutsen hoog te houden maar zo ben je zelf ook niet meer geloofwaardig maar ik bewonder je moed

 • no-profile-image

  dirk

  Er is vandaag 1 ding duidelijk geworden
  Iedereen mag demonstreren en actie voeren behalve boeren Hulde aan de actievoerdes jullie hebben het geprobeerd en lto strohalm van de zuivel

Laad alle reacties (16)

Of registreer je om te kunnen reageren.