Home

Achtergrond 273 x bekeken 10 reacties

DDB: Actie in Heiloo gaat door

"De acties in Heiloo gaan door", dit meldt Sieta van Keimpema, voorzitter van de melkveehoudersorganisatie Dutch Dairymen Board (DDB).

Een poging tot overleg met de directie van Campina leverde tot nu toe niets op. Campina stelde volgens Van Keimpema als voorwaarde voor overleg dat gereedstaande producten eerst uit de fabriek moesten worden getransporteerd. De Dutch Dairymen Board ging hier niet mee akkoord. Volgens Van Keimpema blijven de acties in Europa doorgaan totdat in alle landen van belang voor de European Milk Board (EMB) resultaten zijn geboekt.

Van Keimpema is optimistisch. "We zijn er bijna." Als voorbeeld noemt ze de Waalse zuivelonderneming Walhorn. Directeur Joseph Locht van het bedrijf zou hebben aangegeven de doelen van de EMB te onderschrijven en een resolutie hebben getekend waarin staat dat Walhorn zich in zet om 43 cent per kilo melk uit te betalen. Ook zou de directeur zich in willen zetten voor een flexibele productiebeheersing om vraag en aanbod op de Europese melkmarkt in evenwicht te houden.

Lees ook: Campina: Hef blokkade voor vanmiddag 13 uur op

Laatste reacties

 • no-profile-image

  .

  Sieta Wij leveren aan Walhorn. Nu kunnen we weer verder heel erg bedankt. Wij gaan nu nog verder met de strijd want ik gun iedereen een betere melkprijs. Heel veel succes iedereen!

 • no-profile-image

  boerin

  Reactie naar aanleiding van Meneer Ik die om 13.04 heeft gereageerd.
  Dit is een regelrechte bedreiging en ik heb 2 minuten geleden het agd hierover gebeld.

 • no-profile-image

  boerin

  agd bedankt dat jullie zo snel reageren en de bedreiging hebben verwijderd.

 • no-profile-image

  bianka

  leverancier Walhorn, had het goede nieuws al vernomen, U bent de eerste, gefeliciteerd, nu wij nog effe doorzetten dan lukt het ons ook!!!!!!!!

 • no-profile-image

  ik

  Seita ben jij een man of Vrouw????

  Laat die boeren gewoon hun melk leveren
  als ze niet mee doen aan de actie moeten ze zelf weten
  Verzin toch wat anders lafaards

 • no-profile-image

  tukker

  Sieta gefeliciteerd wat een succes,neem ook de prijs voor slachtkoeien mee bij het actievoeren,gaan we die prijs ook vooraf bepalen 4euro/kg en voor een zwartbont stierkalf 500,- euro dat lijkt mij wel wat of werkt dat niet zo...... graag ee reactie.

 • no-profile-image

  polderboer

  Geloof je nu echt in sprookjes? proberen 43 cent uit te betalen is wat anders als het daadwerkelijk doen! Als jij het komende halfjaar 43 cent krijgt praten we verder.

 • no-profile-image

  .

  Poderboer ik heb wel vertrouwen in Walhorn dat zij zich ervoor inzetten. Kan ik jammer genoeg van campina niet zeggen. Afgelopen jaar heb ik ook een vele hogere melkprijs gehad dan campina boeren. Walhorn heeft gewoon een beter beleid. Maar als walhorn alleen moet dan gaat het ook niet maar gelukkig gaan de Duitse melkfabrieken mee. Het geloof in campina is bij mij al 10 jaar weg naar zo'n slechte relatie beheerder. Ook het bestuur staat mij niet aan. Die lullen maar wat kijken alleen op hun eigen bankrekening maar verstand van zaken hebben ze niet. Bovendien ken ik niet veel campina bestuurders die echt ondernemers zijn waarvan ik zeg dat je hen als voorbeeld moet zien en dus de kar kunnen trekken. Ik ken er meer die op de knieen gaan als de broek omlaag gaat (om het maar begreipelijk te zeggen). En daar door het goed betaalde baantje behouden.

 • no-profile-image

  Boer

  DDB VOLHOUDEN, jammer dat er zo weinig boeren in NL zijn, die lef hebben zoals jullie... Dit is in andere melklanden wel anders.... De toekomst zal het leren!

 • no-profile-image

  ik

  Ach boerinnetje uit twente
  Wat zielig, wie bedreigd er nu wie
  Als ze zo nodig willen staken doe dat dan niet ten koste van echte boeren
  Aan de andere kant van de wereld hebben ze honger geef dat geld dan aan een goed doel als je er zonodig geld over de balk wilt smijten
  Ik zeg
  BOEREN WE PAKKEN ZE

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.