Home

Achtergrond 1 reactie

Cuba bestookt embargo op voedseltop

Cuba heeft indirect het Amerikaanse handelsembargo tegen het eiland aan de kaak gesteld door aan te dringen op recht op voedsel.

Dat recht zou volgens de Cubaanse delegatie moeten worden verankerd in de slottekst van de voedseltop die sinds dinsdag in Rome onder auspiciën van de Voedsel en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) wordt gehouden. ”Voedsel mag niet als politiek pressiemiddel worden gebruikt”, bezweert de Cubaanse delegatie.

Het communistische regime op Cuba kampt al 46 jaar met het Amerikaanse handelsembargo dat ooit werd ingesteld om de communisten in Havana op de knieën te krijgen. De Cubaanse passage verdeelt de FAO-top. De slotverklaring dreigt daarom op zijn minst iets later te worden geformuleerd dan de bedoeling was.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Johan

    Als Cuba harde valuta had dan zullen er voldoende landen zijn die voedsel willen leveren (Venezuela bv) en ook andere landen die de US graag een hak zetten. Er is geen geld en men wil voedsel voor een schijntje, liefst gratis aangeboden door Unesco en dat zal dus evenwel niet gaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.