Home

Achtergrond

Ctgb vraagt commentaar op toelating schimmelbestrijder

Een nieuw biologisch schimmelbestrijdingsmiddel voor pootaardappelen en een chemisch zaadbehandelingsmiddel in bieten komen binnenkort op de markt als derden zich hier niet tegen verzetten.

Dit blijkt uit een bekendmaking van het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb). Het college heeft de toelatingsaanvragen voor deze middelen ter inzage gelegd omdat ze werkzame stoffen bevatten die nog niet eerder in Nederland zijn toegelaten. De betreffende stoffen hebben echter wel een toelating in de EU.

Het schimmelbestrijdingsmiddel Proradix Agro werkt op basis van een bacterie, die de plant een sterkere afweer geeft. Hierdoor maken schimmels minder kans. De toelating is aangevraagd door VK van Kampen Bio. Het zaadbehandelingsmiddel Poncho Beta is geproduceerd door Bayer en doodt schadelijke insecten op chemische wijze.

Of registreer je om te kunnen reageren.