Home

Achtergrond 182 x bekeken

Controle op rapen kievietseieren moet strenger

De controle op het aantal kievietseieren dat in Friesland wordt geraapt, moet strenger. Dat heeft de Raad van State bepaald in een woensdag gepubliceerde uitspraak.

De Faunabescherming vecht al jaren een juridische strijd uit met de provincie Friesland, die de vergunningen verleent voor het rapen van kievietseieren. Uit de uitspraak van de Raad van State blijkt dat de provincie een beter systeem moet opzetten om te controleren of de rapers jaarlijks niet meer dan de toegestane 6934 eieren meenemen.
Elk jaar mogen tussen 1 maart en 1 april zo'n 6000 leden van de Bond van Friese Vogelbeschermings Wachten (BFVW) eieren van de kieviet rapen. Een lid mag maximaal vijftien eieren meenemen, maar nergens wordt geregistreerd wanneer het maximum van 6934 geraapte eieren is bereikt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.