Home

Achtergrond 2 reacties

Commissie wil geen grote proef met mestverwerking

Grootschalige proefprojecten rond mestverwerking komen er vermoedelijk niet.

Brussel heeft aangegeven dat projecten op een klein areaal volstaan, om de effecten op zowel de bodemvruchtbaarheid als het milieu te kunnen beoordelen.

Dat schrijft minister Gerda Verburg (LNV) in een brief aan de Tweede Kamer. Eind vorig jaar had Verburg zich juist uitgesproken voor het opzetten van enkele grootschalige projecten. Uiteindelijk doel is om verwerkte mest als kunstmestvervanger te kunnen gebruiken.

Inmiddels zijn verschillende initiatieven bij het ministerie aangemeld, en heeft LNV op zijn beurt Brussel geïnformeerd over het voornemen proeven uit te voeren. Daarop hebben enkele medewerkers van de Europese Commissie twee initiatieven bezocht.

De Commissie heeft Nederland nadere vragen gesteld. Verburg wil die zo snel mogelijk beantwoorden, om nog in 2009 aan de slag te kunnen met de projecten.

Lees ook Verburg: strengere mestnormen noodzakelijk

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  ton

  Nou, ik zie dit positiever. Als op kleine schaal blijkt dat mest als kunstmestvervanger kan worden aangemerkt is dit een enorme opsteker voor zowel de landbouw, maar zeker ook voor het milieu in zijn algemeenheid. Dit zal niemand willen en kunnen ontkennen.
  Zie het breder; de landbouw als leverancier van kunstmestvervanger. Dus, vooruit met de geit.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Nee natuurlijk komen die er niet . Een goede mestverwerking zou de concurrentie positie van Nederlandse veehouders alleen maar verbeteren, dat is natuurlijk niet in het belang van de andere Europese landen . Bah wat een walgelijke instelling dat Europa

Of registreer je om te kunnen reageren.