Home

Achtergrond 154 x bekeken

Coalitie wil open postmarkt begin 2009

Staatssecretaris Frank Heemskerk van Economische Zaken heeft de regeringspartijen vandaag beloofd dat hij zich "maximaal zal inspannen'' om de postmarkt per 1 januari 2009 helemaal vrij te maken.

Eerder wilde hij geen nieuwe streefdatum noemen, nadat 1 juli van dit jaar geen haalbare kaart bleek. In een motie van Ten Hoopen (CDA), die steun kreeg van PvdA en ChristenUnie, werd vandaag alsnog een nieuwe streefdatum genoemd.

Heemskerk houdt vast aan twee voorwaarden voor verdere liberalisering. Een 'gelijk speelveld' in Europa en dat betekent dat ook Duitsland zijn markt echt moet openstellen. Bovendien moet in ons land uitzicht bestaan op goede arbeidsvoorwaarden voor de postbezorgers.

Heemskerk vindt dat mensen die post bezorgen op zijn minst het minimumloon moeten krijgen en zei het 'mooi' te vinden als de nieuwe postbedrijven en de vakbeweging het eens kunnen worden over een cao voor deze sector.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.