Home

Achtergrond 158 x bekeken

Chinees handelsoverschot neemt af

Het handelsoverschot van China viel in mei van dit jaar bijna 10 procent lager uit dan een jaar eerder.

In totaal voerde China voor 20,2 miljard dollar (13 miljard euro) meer goederen uit dan het invoerde. Dit blijkt uit cijfers die de Chinese douane woensdag bekendmaakte.

De uitvoer van China groeide in mei onverwacht sterk. Door de economische malaise in de Verenigde Staten vreesden analisten voor een terugval van de Chinese export. China voerde in mei echter 28 procent meer uit dan een jaar eerder, tot een bedrag van 120,5 miljard dollar.

De waarde van de Chinese invoer groeide nog harder dan de uitvoer. Door de sterke stijging van de prijzen van onder meer geïmporteerde ijzererts, olie en soja gaven de Chinezen in mei 40 procent meer uit aan buitenlandse goederen dan vorig jaar. De waarde van de import was 100,3 miljard dollar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.