Home

Achtergrond 13 reacties

Campina wint kort geding tegen DDB

De zuivelcoöperatie Campina heeft het kort geding, dat zij tegen de Dutch Dairymen Board (DDB) aanspanden, gewonnen.

De rechter in Haarlem bepaalde dat de DDB haar blokkades bij de Campina-fabriek in Heiloo meteen op moet heffen.

Bovendien mag de DDB in de toekomst geen acties meer ondernemen tegen Campina volgens de rechter. Doet zij dit wel, dan geldt er een dwangsom.

Lees ook DDB staakt actie bij Campina-fabriek in Heiloo

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Grensboerke

  Heel Nederland staakt en demonstreert zich onnozel en als de melkveehouders een keer een vuist maken dan mag dit opeens niet. Alweer een rechter met een dikke eikenhouten plank voor de kop.
  Hier steekt Campina wel energie (en misschien wel melkgeld) in, laat ze in ieder geval die energie maar eens stoppen in het halen van een goede (bovengemiddelde) melkprijs. Als er in Duitsland niet zo veel leden waren gaan lopen, dan had Campina over het afgelopen jaar niet betaald wat ze nu hebben betaald. Maar er zijn er helaas te veel die dit niet willen zien.

 • no-profile-image

  Antoon

  klaas, een quotum is precies hetzelfde, alleen dan word de melk die in dat geval doorgedraaid word, niet geproduceert. dus ook dat eigenlijk geen oplossing voor de honger in de wereld. en als je bekijkt dat als er een minimumprijs is, bedrijven op papier eindeloos kunnen groeien (als de slechte bedrijven al kiet draaien, draaien de beste bedrijven dikke winsten) en hoewel er in Nederland niet zo veel ruimte meer is voor de melkveehouderij, zou het in oost europa veel intensiever kunnen. deze aanbodstijging, die dan voor de hand ligt, kan alleen ingeperkt worden door een quotum, dus ben je nog weer bij af. dan kunnen de boeren toch beter meegaan in de vaart der volkeren, als de derde wereld dan het enige bezwaar is, dan bied de DDB óók geen oplossing!

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Inderdaad, die Henneke moet wel een hele grote lul zijn. Gelukkig woont hij niet bij mij in de buurt

 • no-profile-image

  jan

  Ook voor jou Antoon,slaap maar lekker verder.

 • no-profile-image

  wjk

  CAMPINA & FF zijn wel zeer arrogant en onbehoorlijk bezig maar dat zijn we wel van ze gewend. In het verleden hebben ze dairy farm de kop ingedrukt met geld van hun eigen leden, en nu dulden ze ook geen tegenspraak van wie dan ook en er worden alle middelen ingezet om mensen die opkomen voor een betere melkprijs te intimideren en uit de weg te ruimen. Ik als lid van Campina schaam me dood voor deze zeer arrogante houding en overweeg heel sterk om mijn lidmaatschap op te zeggen.
  Ik vindt ook de houding tussen de boeren onderling zo erg dat ik me schaam om nog langer boer te wezen, wat een stelletje EIGENHEIMERS en egowisten.

 • no-profile-image

  Jan Abbink

  Ik weet niet of U ( H.B., Henneke ) het intervieuw op rtvoost hebt gehoord met Sieta van Keimpema en Cees Romijn, hierin werd aangegven dat een gemiddelde melkveehouder momenteel een uurloon had van € 7.00. Nu zijn de verschillen groot onderling.
  Zou U eens even om U heen willen kijken wat een normale werknemer verdient per uur. De jeugd gaat nog niet voor 7 euri per uur afwassen.

 • no-profile-image

  piet

  Er wordt gezegd dat in Oost-Europa een grote productiestijging van de melk te verwachten is. Maar vorig jaar heb ik een lezing gehoord waarin werd aangegeven dat dat wel mee zal vallen. Het aantal groeidagen voor de gewassen is er veel te klein om koeien een productieniveau zoals we hier in West-europa gewoon zijn te laten halen. Nederland, Noord - Duitsland en Denemarken zijn de landen in Europa die het meest geschikt zijn om melk te produceren.

 • no-profile-image

  Klaas

  Prima Antoon dat de boeren ook mee moeten in de vaart der volkeren. Een uurloon van 30 euro blijft echter voor velen een utopie ! Maar dan ook niet meer zeuren, dat boeren melk laten weglopen dat hoort bij een vrije markt. Groente-en fruittelers doen dit al jaren., ondanks de honger in de wereld.

 • no-profile-image

  H.B

  proficiat aan de rechter !!! eindelijk gedaan met die onnozelaars !! melken en leveren !!! de prijs is ok alleen kunnen sommige melkveehouders hun centen niet beheren.

 • no-profile-image

  Klaas

  Onbegrijpelijk dat er boeren durven schrijven dat de prijs ok is, dat wil RFF graag horen. 25 jaar geleden kregen we 76 cent. Bedrijven kunnen alleen overgenomen worden als ze flink gesponseerd worden door familie en nog vinden boeren het een gezonde sector en zijn ze tevreden met een lage melkprijs.

 • no-profile-image

  ex-student

  Hey Antoon, al een nieuwe hobby gezocht naast je studie? Hier is het afgelopen niemand die jou nog serieus neemt. En trouwens de EMD krijgt dezer dagen gelijk, let op naar de buren rechts van ons.

 • no-profile-image

  Antoon

  wat zegt die 7 euro momenteel? het is bekend dat de vrije markt conjucturele spelingen kent, dus als je op het moment 7 euro per uur verdient, en over een half jaar 30 euro per uur, dan krijg je gemiddeld een heel normaal loon. wees kritisch, niet alleen tegenover de media, maar ook als ondernemer. ik kan niet inzien waarom alleen de melkveehouderij een vrijbrief moet krijgen voor de vrije markt, waar verder (bijna) de hele wereld gewoon in meedoet.

 • no-profile-image

  Rieks

  Jammer dat de acties nu stoppen, personeel van de melkindustrie die ik sprak,vertelden dat de directies erg zenuwachtig reageerden op de acties en er volgens hen wel een compromis mogelijk was voor boer en fabriek!!!!

Laad alle reacties (9)

Of registreer je om te kunnen reageren.