Home

Achtergrond 3 reacties

Campina stapt ook naar rechter om blokkade

Na Friesland Foods roept nu ook marktleider Campina de hulp van de rechter in om de blokkade van hun melkfabriek in Heiloo opgeheven te krijgen.

In eerste instantie gaf Campina de actievoerende melkveehouders tot 13.00 uur dinsdagmiddag de tijd het veld te ruimen, het bedrijf verschoof de deadline later naar 15.00 uur. Dat heeft een woordvoerster van het concern gezegd.

Omdat die deadline inmiddels ook verstreken is, stapt Campina definitief naar de rechter. Het bedrijf zegt inmiddels net als Friesland Foods maandag leveringsproblemen te hebben. Het gaat dan om de bevoorrading van supermarkten in Noord-Holland, onder andere in Amsterdam en om de belevering van zorginstellingen.

Lees ook DDB reageert niet op ultimatum Campina

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  .

  Wij vertrekken nu met ruim 300 man en een kleine 100 trekkers. Hiermee proberen wij jullie te ondersteunen want wij zijn bijna zover nu jullie nog. Hebben een klein uurtje te rijden tot zo. Groeten BDM lid Duitsland

 • no-profile-image

  Geen r.m.o. op de dam

  Campina onderhandelt al in Duitsland met de boeren. Waarom willen ze in Nederland niet met hun boeren overleggen over een melkprijs vooraf, en net zo hoog als in Duitsland? Straks gaan veel boeren van FF en Campina shoppen met hun melk naar Duitsland. Gevolg is dat de nieuwe fusiepartners nog slechter gaan uitbetalen omdat ze een onderbezetting krijgen. Elke boer in Nederland die meer voor zijn melk wil zegt nu op bij zijn cooperatie, dan komt het overleg misschien opgang

 • no-profile-image

  Antoon

  Volgens mij hebben de Nederlandse DDBers geen probleem met het blokkeren hoor, alleen met de wetmatigheid van die blokkering. tegen de uitspraak van de rechter helpen nog geen 1000 trekkers! trouwens, hoe zat dat ook alweer met een hoge kostprijs door hoge brandstofkosten? met 100 trekkers van Duitsland naar Nederland ondersteunt dat standpunt van jullie héél goed...

Of registreer je om te kunnen reageren.