Home

Achtergrond 279 x bekeken 21 reacties

Campina: Hef blokkade voor vanmiddag 13 uur op

Campina geeft de Dutch Dairymen Board (DDB) tot 13 uur vanmiddag (dinsdag) om de blokkade bij haar fabriek in Heiloo op te heffen.

Anders zal Campina de DDB dagvaarden. De kosten hiervan zullen volgens een woordvoerder van Campina volledig op de DDB worden verhaald.

Gereedstaande producten in de fabriek in Heiloo moeten volgens de woordvoerder, in verband met de houdbaarheidsdatum, worden getransporteerd. Als dit niet mogelijk is zal ook deze schade op de DDB worden verhaald.

Lees ook: DDB: Actie in Heiloo gaat door

Laatste reacties

 • no-profile-image

  tukker

  Jan knap dat je toch nog gereageerd hebt klasse.Maar denk je nou echt dat het werkt ,de prijs vooraf vast stellen, waarom is dit dan niet veel eerder gebeurt bij de oprichting van de cooperaties......Ik weet heel zeker dat het overgrootte deel van de melkveehouders hier niet in gelooft ook gezien de deelname aan de melk leverstop deze is zeer beperkt in nederland ,en het heeft alleen maar geleid tot verdeeldheid tussen boeren,en spanningen . Gaan we de veeprijzen nu wel of niet vooraf vast stellen.Nog even dit het lei heeft voorspelt dat dekomende 10 jaar 30% van de melkveehouders stopt,en 30% van de melkveehouders is lid van de ddb is dit toeval ,of zijn het die boeren die nu een plank van de ddb aan de weg hebben staan ,zijn dat de dezefden die binnen nu en 10 jaar een bord met te koop hebben maw dit zij noodsprongen van veel ddb boeren.,.,.,.

 • no-profile-image

  baas b

  DDB organisatie voor HERSENLOZE SUKKELS

 • no-profile-image

  bianka

  Ik denk dat ik misschien moet gaan leveren aan Campina-Duitsland als Nederlands lid. Zou dat mogelijk zijn??

 • no-profile-image

  .

  Is Campina Duitsland en Campina Nederland dan een andere oraginsatie? Bij de fabrieken in Duitsland wordt wel gewoon gestaakt en de stakers hebben van Campina melk en toetjes gekregen! Vind dit wel vreemd!

 • no-profile-image

  melkleveraar

  De ware mentaliteit van een boel zogenaamde ddb ers komt nu boven: schreeuwerige sensatiezoekers die niet eens het lef hebben om de melk weg te laten lopen(eigen waarnemingen) maar wel anoniem schelden op lto en ff.
  stoer hoor!
  gewoon je lidmaatschap van ff opzeggen en je melk zelf verkopen,dan heb je pas lef!Maar dan ook niet zeuren als de melkprijs eens laag is.
  overigens ik ben geen lto fan.

 • no-profile-image

  .

  Is Campina Duitsland en Campina Nederland dan een andere oraginsatie? Bij de fabrieken in Duitsland wordt wel gewoon gestaakt en de stakers hebben van Campina melk en toetjes gekregen! Vind dit wel vreemd!

 • no-profile-image

  boer

  volhouden daar hoor!!!

 • no-profile-image

  jan

  DDB`ers, hersenlze sukkels, senzatie zoekers etc. Waar waren dan onze (inteligente) organisaties als LTO en ff om met de melkveehouder
  samen te praten over de melkprijzen. We hebben nooit iets van ze gehoord of gemerkt dat er voor de melkboeren gestreden word. Nu word er bij FF door de DDB aan de deur gerammeld die het onderhandelings mandaad van de boeren( ff Leden) hebben gekregen,maar de deur zit hemetisch dicht. Nieuw onderzoek in de supermarkt geeft aan dat de melkprijs in de winkel 16% gestegen is. De kosten zijn in een jaartijd op de melkvee bedrijven 20 tot 25% gestegen.Albert Hein geeft aan om met de melk tegaan stunten om dat ze weer goedkoper heeft kunnen inkopen.
  Is het dan vreemt dat je als realistisch persoon met een nuchter verstand op je achterste benen gaat staan. We zijn nu al jaren en jaren sluit post van de onderhandelingen.Je mag aan het einde van de maand je handje op houden en kijken wat melken de afgelopen maand weer heeft gebracht. FF en z`n handlangers zijn een dictatuur aan het worden. Wand er word nooit maar dan ook nooit met de leden over de melkprijzen onderhandeld. T was tocht een cooperatie? Alleen ik een beetje meer dan jij, zakken rollers.!!!!
  LTO kies voor lange termijn zeggen de fans, 2015 2020. Met deze prijzen is er dan geen boer meer over.

 • no-profile-image

  tukker

  Laat colega boeren de actie breken zoals dat zaterdagavond is gebeurt, op een nette manier. En alle schade verhalen op de ddb, inclusief vervlog schade .En ff moet niet onderhandelen met de ddb ,de eerste opzeggingen van het lidmaatschap van de ddb zijn onderweg, er worden al borden bij dieverse boerderijen weggehaald ,boeren krijgen nu het ware gezicht van de ddb te zien en nemen hier duidelijk afstand van......

 • no-profile-image

  Jan

  Tukker, hou zou dat nu toch komen?
  Volgens mij door de wijze waarop de hoog gerespecteerde lto ers meenden de DDB ers te moeten benaderen. Hulde!

 • no-profile-image

  tukker

  Jan uit friesland reageer even op mijn bericht als je wilt ik krijg slaap.........

 • no-profile-image

  Andere Tukker

  Tukker als ik ook mag reageren.........
  Kalverhandel heeft een machtsblok nl vandrie, slacht heeft een machtblok nl vion. Melk (nog) niet dus laten we snel wezen dat we nog een beetje macht houden

 • no-profile-image

  vd Zanden

  Als ik zo het een en ander lees zijn jullie niet tevreden over de uitbetaalde melkprijs maar als je niet tevreden bent daarover kan je toch beter opstappen en zoek een andere afnemer die wel meer wil betalen

 • no-profile-image

  tukker

  Als de ddb vooraf de melkprijs gaat vast stellen en denkt dat dat lukt, neem dan ook gelijk de prijs van de slachtkoeien mee 4 euro/kg ,en voor een zwartbont stierkalf 500.-euro dat lijkt mij wel wat of werkt dat niet zo,graag een reactie voor ik een tukkie ga doen......

 • no-profile-image

  tukker

  Jan infriesland je bent toch niet in slaap gevallen..........

 • no-profile-image

  .

  Tukker uit twent tuk maar lekker door! De DDB is wel wakker!

 • no-profile-image

  tukker

  Jan ik wacht nog op jou reactie of mag je niet reageren van sieta jullie sekte leider.......

 • no-profile-image

  bianka

  In Duitsland reeds aan de onderhandelingstafel met geblokkeerde fabrieken en hier zoiets flikken, wat is het verschil tussen de Duitse en Nederlandse leden???????

 • no-profile-image

  Melkveehouder

  Heel gemakkelijk Bianka wij DBV en geen LTO-heertjes.

 • no-profile-image

  Jan

  BOERDERIJ 3 juni zegt voorzitter Attema: "DDB vraagt wel hogere melkprijs, maar levert er geen markt bij"
  LTO vraagt quotumverruiming levert, die de dan wel MARKT bij?
  Of gaat de zuivelindustrie er vanuit dat daardoor de prijzen sterk zullen dalen en zij gemakkerlijker hun produkten kunnen "weggeven"

 • no-profile-image

  Jan

  Beste Tukker je vergeet, dat het hierbij om een cooperatie gaat, waarin de boeren zeggenschap hebben. Het bestuur is gekozen door de leden. Misschien zouden zij met een prijsafspraak vooraf beter hun best doen. En precies als bij beursgenoteerde ondernemingen opstappen of de dikke bonus inleveren.
  Verder staat jouw idee me wel aan.
  Volgens de BOERDERIJ is voedsel vernietigen immoreel, maar iets kopen ver onder de kostprijs lijkt mij ook niet de goede manier.

Laad alle reacties (17)

Of registreer je om te kunnen reageren.