Home

Achtergrond 155 x bekeken

CVC mag Schuitema overnemen

De Luxemburgse investeerder CVC mag het Nederlandse supermarktconcern Schuitema (van de C1000-winkels) overnemen.

Dat heeft de Europese Commissie vandaag besloten. Volgens de Commissie leidt de overname niet tot een ernstige belemmering van de concurrentie op de Europese markt. De meerderheid van de Schuitema-aandelen is nu nog in handen van supermarktconcern Ahold NV.
Ahold wil het belang in Schuitema aan CVC verkopen voor ongeveer 58 'eigen' C1000-winkels en een geldbedrag. Daarnaast investeert Ahold 50 miljoen euro in 'het nieuwe bedrijf' in ruil voor preferente aandelen met een belang van 20 procent. Op die manier blijft het oude moederconcern nog een vinger in de pap houden bij Schuitema.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.