Home

Achtergrond 14 reacties

CDA tegen omzetten in natuur van goede landbouwgrond

Plannen om goede landbouwgrond om te zetten in natuur moeten waar mogelijk worden heroverwogen.

Dat heeft het CDA-partijcongres afgelopen weekeinde uitgesproken in een resolutie, die was ingediend door de afdelingen Goeree-Overflakkee en Flevoland.

Volgens beide afdelingen dateren de plannen nog uit een tijd van landbouwoverschotten; gezien de huidige voedselschaarste is het nodig de plannen te herzien.

Daarbij bestaat het gevaar dat bij het omzetten van landbouwgrond beschermde soorten verloren gaan. Ook zou creatie van natuur, gecombineerd met de klimaatverandering, ziekten met zich mee kunnen brengen - zoals malaria bij moerasaanleg.

Het CDA wil geen genomen besluiten voor natuuraanleg terugdraaien, maar mikt op plannen waar nog geen definitief besluit gevallen is.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  wieringermeer boer

  Het cda wel behalve dan het cda in de wieringermeer

 • no-profile-image

  A.H. van Engelen

  Eindelijk lijkt het kwartje bij het C.D.A. te gaan vallen. Nu de daad bij het woord voegen en stoppen met deze idiote gedachtenkronkel. We hebben landbouwgronden nodig om te zorgen voor voldoende voedsel. Natuurgebieden aanleggen ten koste van landbouwgronden, is misdadig. Er is natuur voldoende aanwezig.

 • no-profile-image

  ab

  Ik heb nog 8 ha zeer goede jonge zeeklei-grond die hopelijk zo uit EHS handen kan blijven.

 • no-profile-image

  onderneem-STER

  Mag ik even overgeven, wat een draaikonterij! Lekker goedkoop zieltjes winnen.

 • no-profile-image

  e. groot

  Kunnen ze dat gekke rampmeer/randmeer ook niet tegen houden in de Wieringermeer???? Het is nog steeds een idioot plan; zonde van goede landbouwgrond.
  Niemand wil/kan er wonen omdat er alleen maar muggen op dat meer afkomen.

 • no-profile-image

  Johannes

  Zie artikel NRC zaterdag: voedsel productie moet omhoog, vooral in Afrika en Zuid-Amerika. Denk niet dat we in Nederland met ons beperkte areaal iets kunnen veranderen aan de voedselcrisis. Dus inderdaad goedkope CDA-actie voor de bühne.

 • no-profile-image

  J. Schoen

  Dames en heren, het is uiteraard zo, dat de agrarische sector een redelijke bestaanmogelijkheid moet worden geboden; er wonen echter ook nog andere belanghebbenden in dit land, die wellicht zouden willen recreeren in iets anders dan "woestijnen met één soort grassprieten", wat de huidige weidegebieden toch zijn. Bovendien is bio-diversiteit ook een middel om toekomstige verschraling in ons milieu tegen te gaan en dat kan worden bereikt door het her-creeren van natuur, daar waar dat door allerlei ontwikkelingen, niet alleen agrarische, is verdwenen. Dat lijkt mij een goede zaak

 • no-profile-image

  Mark

  CDA heeft de beste landbouwgrond in Flevoland weggegeven om het toekomstig college in Flevoland veilig te stellen. Wat een huichelarij om daar nu (te laat) voor Oostvaarderswold op terug te komen. Als het CDA echt ballen heeft heroverweegt zij iedere hectare waar nog geen bestemmingswijziging voor gereed is. Ik hoop dat het verstand nog eens boven komt in Den Haag en Lelystad.

 • no-profile-image

  J.H. ten Tije sr.

  Veel goede zeer vruchtbare landbouwgrond wordt omgezet in bouwgrond t.b.v. verstedelijking. Omgezette landbouwgrond in natuurgrond kan nog, mocht dit t.z.t. nodig zijn, weer in landbouwgrond omgezet worden. In het geval van verstedelijkte landbouwgrond kan dat niet.

 • no-profile-image

  jac de bont

  wanneer dringt het nou eens tot de geleerde heren door dat men natuur niet kan maken, maar dat natuur ontstaat.
  voor de natuurorganisatie's is het lekker makkelijk om over andermans eigendommen te beslissen, het gebeurt ook met andermans geld, ook van mensen wier grond wordt ingepikt.

 • no-profile-image

  piet

  Als je moed hebt laat dit dan ook gelden voor het oostvaarderswold. Of probeer minimaal een ruime vergoeding te regelen voor die bedrijven die voor de tweede maal in hun bestaan moeten wijken voor het algemeen belang.
  Zo niet dan klinkt uw streven, voor veel boeren als mosterd na de maaltijd. Voor Flevoland een beetje laat.

 • no-profile-image

  wvh

  Het is al te laat,oostvaarderswold gaat door en wieringerrandmeer ook.Het zijn de beste gronden van de wereld waar 12 ton tarwe per ha kan groeien.Ik heb het CDA al vaarwel gezegt en ik stem al NOOIT meer op het CDA.Het is al lang geen partij meer voor de boeren maar een partij de boeren misbruikt

 • no-profile-image

  Springer

  Wordt Balkje een beetje wakker....?

  It's too late, too late.... de ambtelijke weg/milieudictatuur is niet meer bij te sturen...

  Elders op de wereld stroomt al genoeg goed land over.... hier gaat men plannen van de "in de wolkentijd" alsnog uitvoeren...
  CDA = Centrale Dictatoriale Arrogantie

 • no-profile-image

  Lies

  Ik krijg weer moed,EINDELIJK een WIJSWOORD nu nog de DADEN !!!!!!!!!!
  Onze voorvaderen hebben landbouwgrond veroverd.laten wij het behouden,daar kunnen wij van eten.

Laad alle reacties (10)

Of registreer je om te kunnen reageren.