Home

Achtergrond

CDA-fractie niet tegen uitbreiding embryoselectie

De CDA-fractie staat "niet afwijzend'' tegenover de uitbreiding van de selectie van embryo's op ernstige erfelijke ziektes als borst- en darmkanker.

CDA-Tweede Kamerlid Henk Jan Ormel zei dat dinsdag na afloop van het fractieberaad. Wel vinden de christendemocraten dat er "nadere randvoorwaarden en zorgvuldigheidscriteria'' door het kabinet moeten worden opgsteld. Ormel ging niet in op de vraag om welke randvoorwaarden het moet gaan. "Het gaat om een hele princiële kwestie. Het is aan het kabinet om randvoorwaarden in te vullen'', aldus Ormel.

De uitbreidingen van de selectie van embryo's heeft voor een conflict gezorgd in de coalitie van CDA, PvdA en ChristenUnie. De PvdA is voor, de ChristenUnie is tegen. Het kabinet werkt momenteel aan een compromis.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.