Home

Achtergrond

Burgemeester: speur mee naar valkuilengraver

Waarnemend burgemeester Mat Vestjens van het Limburgse Helden roept alle inwoners van zijn gemeente op mee te speuren naar de valkuilengraver in de Heldense bossen.

Hij plaatste deze oproep in een vandaag verschenen streekblad. In de bossen zijn inmiddels vier valkuilen met onderin een betonnen blok en stalen spiezen gevonden. Van de dader(s) ontbreekt elk spoor. "Het bos moet een plek zijn waar we veilig kunnen spelen, sporten en recreëren'', aldus de burgemeester. Hij roept de inwoners op "de ogen en oren goed open te houden'' en verdachte gedragingen direct aan de politie te melden.

Volgens Vestjens is de kuilengraver waarschijnlijk dezelfde die drie jaar lang branden stichtte bij woningen in de gemeente. "Het gaat om een sadist die erop uit is angst te zaaien'', zei Vestjens. "Een sadistische crimineel én een doorzetter. Want met een schep een kuil ter grootte van een mansgat graven van anderhalve meter diep, daarin beton storten en voorbewerkte spiezen daarin zetten, vereist een nacht lang zwoegen in de bossen. Bovendien verwijdert hij alle sporen, die op een valkuil wijzen.''

Volgens Vestjens is de dader met de brandstichtingen gestopt omdat de politie extra inzette op de opsporing van de pyromaan. "Nu probeert hij de bevolking met valkuilen angst aan te jagen'', aldus Vestjens.

"Ik heb de hulp ingeroepen van 20.000 vrijwilligers, die ook in hun leef- en werkomgeving goed moeten luisteren naar wat iemand zegt en moeten kijken naar waar iemand mee bezig is.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.