Home

Achtergrond 203 x bekeken

Bunge en Corn Products gaan samen verder

De Amerikaanse voedingsmiddelen- en kunstmestfabrikant Bunge neemt maïsverwerker Corn Products International over.

Met de overname is een bedrag van 4,8 miljard dollar (3,1 miljard euro) gemoeid. Dat hebben de bedrijven maandag bekendgemaakt.

Bunge betaalt de overname met eigen aandelen. Aandeelhouders ontvangen voor elk aandeel Corn Products een aandeel Bunge met een waarde van 56 dollar, 31 procent boven de slotkoers van het aandeel afgelopen vrijdag. Bunge krijgt met de overname van een van Amerika's oudste agrarische bedrijven een belangrijk aandeel in de markt voor siropen en zoetstoffen. Corn Products levert deze producten onder meer aan Coca-Cola en Kellogg's.

Volgens analisten toont de overname aan dat landbouw- en voedingsbedrijven naar schaalvergroting zoeken, om beter te kunnen profiteren van de wereldwijd gestegen voedselprijzen. Het aandeel Corn Products noteerde maandag twee uur na opening van Wall Street ruim 25 procent hoger dan de slotkoers van vrijdag. Bunge verloor in de eerste uren van de handel ruim 7 procent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.