Home

Achtergrond 182 x bekeken 6 reacties

Buitenspel

De animo onder boerenorganisaties om deel te nemen aan het klimaatconvenant met het kabinet neemt af. Zij vinden dat de overheid te veel van hen vraagt zonder dat daar fatsoenlijke tegenprestaties tegenover staan.

Dat is begrijpelijk. Dit kabinet heeft forse klimaatambities en de rekening daarvoor ligt voor het grootste deel bij het bedrijfsleven.
Toch is het nog maar de vraag of de vakbonden en productschappen die hebben aangekondigd dinsdag het convenant niet te ondertekenen daar goed aan doen. Voor het kabinet is het vooral van belang dat LTO meedoet en daar lijkt het vooralsnog wel op. De afhakers vertegenwoordigen elk slechts een beperkt deel van de sector.

Als LTO inderdaad akkoord gaat, staan de partijen die niet meedoen in hun hemd. Zij komen te boek te staan als organisaties die zich niet willen inspannen voor het milieu. Daar komt nog bij dat deze clubs het kabinet een excuus geven niet meer naar hen te hoeven luisteren.

Daarmee is niet gezegd dat de vakbonden en productschappen ongelijk hebben. Op de eigen bijdrage van het kabinet aan de klimaatdoelstellingen valt genoeg af te dingen. Zo is de steun in de Stimuleringsregeling Duurzame Energie voor de sector wel een beetje karig. En dat ook LTO er nog niet over uit is, nu al de 25e versie van het convenant op tafel ligt, geeft te denken over het gevoel van urgentie bij de overheid. Maar als ze niet meegaan, zetten zij zichzelf buitenspel.

Agrarisch Dagblad

Laatste reacties

 • no-profile-image

  melkveehouder

  LTO doet wel weer mee. De staatsvakbond zegt toch geen nee tegen de overheid.

 • no-profile-image

  m.s.beastly

  beste Mityie, dus Prof.dr.Bob Smalhout is ook een milieu- en natuurfanaat? hij pleit voor kleinschalig grondgebonden veehouderij, met stro voor de dieren en gezonde mest op het land. dit wordt ook bepleit door de PvdD en inderdaad moet de overheid onder druk gezet worden om de heilloze weg van schaalvergroting stop te zetten. dit staat ook in de Telegraaf op blz.7. groetjes van beastly

 • no-profile-image

  gert

  van de boeren wordt verwacht dat ze weer offers brengen,en de files in nederland worden steeds langer en daar doen ze niets aan,omdat de milieufanaten zelf ook autorijden en ook lange vliegreizen maken,zie onderzoek Universiteit van groningen

 • no-profile-image

  mityie

  afhaken met deze onbetrouwbare overheid ;;Co2 is heel niet oorzaak van broeikas effect zie de telegraaf ;;eerst pag ;rechts onder en blz 25 van d.d. 7=6=08 Co2 is zwaarder dan lucht en een planten groei stof en steigt niet op;;natuur gebieden zijn de schadelijke stoffen niet beheersbaar en!!! ???? volksver tegenwoordigers is volkverlakkerij en lopen aan de leiband van milieau en natuur fanaten; zie ook hun FAUNA beheer

 • no-profile-image

  wat een

  het grootste aandeel van uitstoot ligt bij de intensieve veehouderij ????? Slechts een paar procenten komt van de intensieve sector. De rundvee stoot veel meer uit en laten we het dan maar helemaal niet hebben over verkeer, grote steden en industrie. Je liegt er weer lekker op los, dom beestje, vandaar blijkbaar je grote liefde voor dat geflopte plak-en knip filmpje. En als je het allemaal anders wilt, BETAAL DAN EENS voor al die extras, hypocriet !!!

 • no-profile-image

  m.s.beastly

  het grootste aandeel van uitstoot ligt bij de intensieve veehouderij. Sector: sluit je aan bij de Partij voor de Dieren en de overheid zal MOETEN luisteren en een fatsoenlijke tegenprestatie voor duurzame veehouderij geven. het doodzwijgen van de feiten in Meat the Truth zorgt niet dat deze waarheid verdwijnt. er zijn meer films over dit onderwerp in de maak in het buitenland met nog duidelijker bewijsmateriaal over de desastreuze gevolgen voor het klimaat veroorzaakt door de vleesindustrie. dus wordt wakker!

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.