Home

Achtergrond 156 x bekeken

Brussel vindt Nederlandse sms te duur

De Europese Commissie wil later dit jaar de prijs van een sms vanuit het buitenland naar huis vastleggen op maximaal 12 eurocent.

Dat meldde een woordvoerder van de Commissie vandaag.

De EU-lidstaten hebben tot 1 juli de tijd om zelf de telecomaanbieders te bewegen de sms-tarieven te verlagen. In Nederland zou de prijs alleen maar zijn gestegen in plaats van gedaald. In juli maakt de Commissie de balans op, Nederland kan een waarschuwing verwachten als de prijzen voor een sms vanuit het buitenland niet zakken.

Brussel is van plan een website te lanceren waarop alle Europese providers en de prijzen voor hun buitenland-smsjes te vinden zijn. De Commissie verwacht voor het eind van dit jaar wetgeving die de maximumprijs op 12 cent stelt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.