Home

Achtergrond

Brussel slibt woensdag dicht met boze actievoerders

Uit woede over de hoge brandstofprijzen, de verminderde koopkracht en de oneerlijke verkoopprijzen van landbouwprodukten zullen duizenden truckers en boeren woensdag naar Brussel trekken.

De transportbond UPTR stuurt zo'n tweehonderd vrachtwagens richting de Havenlaan in Brussel, waarvandaan men vervolgens naar de stad rijdt. Ook tourbussen en taxichauffeurs zullen zich bij deze actievoerders aansluiten.

De boerenbond en collega Algemeen Boerensyndicaat (ABS) komen met hun achterban samen op het Muntplein. "Daar gaan we aantonen wat wij als boeren krijgen en wat de consument voor onze produkten betaalt. Daar zit een te grote marche tussen'', zegt ABS-voorzitter Camiel Adriaens.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.