Home

Achtergrond 197 x bekeken

Brussel schiet vissers te hulp

EU-commissaris Joe Borg (Visserij) komt met een omvangrijk pakket steunmaatregelen voor vissers die kampen met dure diesel.

Het pakket bestaat uit sociaal-economische noodmaatregelen, hulp voor vlootmodernisering en marktmaatregelen om vis meer waard te maken.

"Dit moet de vissers helpen die in een kritieke situatie zitten'', aldus de hoofdwoordvoerder van de Europese Commissie vandaag. De commissaris maakt dinsdagavond of woensdag de detaisl bekend. Hij legt het steunpakket dinsdag voor aan de ministers van Visserij van de EU-landen.

Meerdere ministers hadden commissaris Borg vorige maand om hulp gevraagd. Onder meer Frankrijk vroeg Brussel om meer staatssteun te mogen geven dan de EU-regels toelaten. Franse vissers hadden enkele havens geblokkeerd uit protest tegen de dure diesel.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.