Home

Achtergrond 214 x bekeken 1 reactie

Brussel schaft meeste landbouwvergunningen af

Eurocommissaris Mariann Fischer Boel (Landbouw) gaat de meeste import- en exportvergunningen voor landbouwproducten afschaffen en de regels simpeler maken.

Dat meldde een woordvoerder van de Europese Commissie donderdag. Vanaf 1 juli is voor nog maar 43 producten een export- en voor 65 een importvergunning nodig. Nu zijn dat er nog 500. Wijnhandelaren moeten een maand langer wachten, maar vanaf 1 augustus is in principe voor geen enkele wijn nog een importvergunning verplicht.

De veranderingen moeten ervoor zorgen dat de administratieve lasten en de kosten voor vergunningen van boerenbedrijven dalen. De Europese Commissie beloofde eerder dit jaar de landbouwregels simpeler te maken.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    komen vast nieuwe regels voor terug,dit is wel vaker gebeurt

Of registreer je om te kunnen reageren.